- hirdetés -

Kezelési költség nélkül téríti vissza a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül a MÁV, amennyiben az utas lemond az adott utazásról.

A vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint a nemzetközi menetjegyek ugyanúgy megválthatók azokra a vonatokra, melyeknek a közlekedésében nincs ismert korlátozás. Az utas abban az esetben is kérheti a díjmentes visszatérítést, ha június 1-i dátumra érvényes a visszaútra szóló nemzetközi menetjegy.

Ennek feltétele, hogy az oda- és visszaútra szóló jegyeknél megegyezzen a vásárlás dátuma, ideje és a jegykiadó hely, valamint, hogy az odaútra június 1. előtti legyen az érvényesség. A jegypénztárakban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálaton személyesen nyújthatják be visszatérítési kérelmüket az utasok.

Ezt elektronikus úton is jelezhetik (eszrevetel@mav-start.hu), ebben az esetben az ügyfélszolgálatra kell eljuttatni az eredeti menetjegyet postai úton (1426. Budapest, Pf.:56). Személyesen kérhet azonnali visszatérítést a nemzetközi pénztárakban vagy személyes ügyfélszolgálatokon az utas, ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegyének értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot.

Bankkártyás vásárlás esetén pedig a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják a bankszámlára. Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, személyesen készpénzért vagy bankkártyával vásárolt menetjegyek visszatérítését a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványon lehet kérni. A menetjegy értékét ekkor a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.