- hirdetés -

A koronavírus terjedésének következtében márciusban hozott intézkedések nem kerülték el az orosházi óvodákat sem. Az Eötvös ovi vezetőjét, Szőke Molnár Csillát kértük a jelen helyzet bemutatására.

Március közepén – a rendelet megjelenése után – felmérték az igényeket, hogy a szülők igényelnének-e további óvodai ellátást, vagy meg tudják oldani a gyermek otthoni felügyeletét, nevelését. A szülők egyértelmű nem válasza után – március 18-tól – az óvoda gyermekek nélkül dolgozott tovább.

Szőke-Molnár Csilla: kidolgoztuk a távoktatást… (Fotó: Rosta Tibor)

– A dajka nénik fertőtlenítettek, takarítottak, mi óvónők pedig kidolgoztuk a távoktatást, aminek keretében az interneten különböző műveltségi tartalmakat juttattunk el a gyerekeknek. Ajánlásokat tettünk a szülőknek, hogy milyen verseket dalokat tanuljanak meg, miket készítsenek otthon a gyerekekkel, a Föld napjához kapcsolódó foglalkozásokat, filmeket javasoltunk. Hamarosan jöttek is a visszajelzések, hogy ki mit tanult, vagy csinált meg otthon. Még locsolóverset is küldött az egyik kisfiú a csoportomból – mondja el Szőke Molnár Csilla.

Most csendes az ovi

E héttől szabadságra mentek az óvoda dolgozói és nem tudják, de remélik, hogy májustól újra el tud indulni az óvoda és végre ismét a megszokott gyerekzsivaj lesz hallható a most üres és néma csoportszobákban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.