- hirdetés -

A koronavírus miatt kialakult helyzet a szórakoztatóipart, a nyári fesztiválszezont és a DJ-szakmát sem kímélte. Két fiatal lemezlovast, Szabó Donátot és Vincze Márkot kérdeztük meg, hogyan viselik a jelenlegi időszakot. Sokáig nem tétlenkedtek, hiszen Karantén Live címmel videó sorozatot indítottak a közösségi oldalakon.

– Ha a jelenlegi helyzetet a mi szempontunkból elemezzük, azt hiszem, nyugodtan beszélhetünk a szórakoztató- és vendéglátóiparról egyaránt. Mindegyik ágazatot eléggé lesújtotta a jelenlegi helyzet. Főleg ebben az időszakban, amikor a fellépések a klubokból kikerülnek a szabadba, fesztiválra. Minden évben a tavasz közepétől nyár végéig tartó időszakban van a legtöbb bulink, itt gazdagodunk a legtöbb élménnyel és ez jelenti a főbb bevételforrást is – mesélte Szabó Donát, aki a DJ Tőtöttcigi nevet CIGGI-re cserélte nemrég.

Általában fél évre vannak lekötve Szabó Donát fellépései (Fotó: Palcsek István)

Elmondta, általában fél évre vannak lekötve a fellépéseik a márciustól májusig tartó időszakban így a klubos bulik már biztosan elmaradnak, köztük a sportcsarnokokban tartott rendezvények. A nyári fesztiválszezon nagy része szintén elmarad, de vannak rendezvények, melyeket egyelőre szeptemberre időzítettek át.

Vincze Márk, azaz MRKK hasonló helyzetbe került.
– Az április-május egész jól meg volt tömve dátumokkal, illetve a nyári fesztiválszezonra is volt pár nagyobb projekt, amit meg szerettünk volna valósítani, de sajnos a helyzet közbeszólt. De ahogy a mondás is tartja, jobb később, mint soha, ezért nem adjuk fel – tette hozzá.

Vincze Márk, azaz MRKK a bezártság alatt sem tétlenkedik, barátaival egy Karantén Live-sorozatot indított (Fotó: Rosta Tibor)

A két lemezlovas a bezártság alatt sem tétlenkedik, a Main One Studio vezetőjével, Tóth B. Richárddal közösen egy Karantén Live sorozatot hoztak létre, melynek célja, hogy szórakoztassák az embereket. Ahogyan eddig is tették a bulikban.

– Teljesen kötetlenül beszélgettünk a srácokkal, majd felmerült az ötlet, hogy dobjunk össze egy ilyesmit, ugyanis jelenleg bőségesen kitelik az időnkből ezekre az élő adásokra felkészülni. Szeretnénk feltölteni azokat a pozitív energiákat, melyekkel az emberek kikapcsolódnak a szórakozóhelyeken. Most körülbelül ugyanazt hallhatják, csak a saját otthonukban – ismertették a részleteket.

A fesztiválok és a fellépések jelenleg szünetelnek, de bíznak benne, hogy már nem sokáig (Fotó: Main One Studio)

Mint mondták, többféle opciót is hallottak már, de bíznak benne, hogy minél hamarabb véget ér a járványhelyzet és nagyjából július végére vagy augusztus elejére minden visszaáll a régi kerékvágásba. Akkor pedig újult erővel ugranak fejest fellépéseibe.

Kiemelt kép forrása: Szarvas Ádám

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.