- hirdetés -

Újra fertőtlenítette Orosháza utcáit a Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) önkéntesek segítségével. Néhány óra alatt több mint 400 liter fertőtlenítőszert használtak fel a munka elvégzéséhez.

Második alkalommal vállalta a város utcáinak fertőtlenítését a DBMCS. A fertőtlenítőszert, védőfelszereléseket és a szükséges szaktudást a csoport adta, hozzájuk csatlakozott 17 önkéntes április 17-én az esti órákban.

A munkavédelmi oktatás, az eszközök szétosztása és a területek meghatározása után, kézi és gépi permetezővel juttatták a virucid hatású szert a pályaudvarokra, buszmegállókra, de lefertőtlenítették a padokat, kukákat, korlátokat, illetve a piaci elárusító helyeket is lefújták.

Ahogy a legutóbb ezúttal is gépi, illetve több helyen kézi permetező segítségével látták el a feladatot annak érdekében, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet. A munkában aktívan részt vett Dávid Zoltán polgármester.

– A biztonság most különösen fontos és hiszem, hogy a fertőtlenítéssel sokat tehetünk érte. Az Operatív Törzs, illetve az önkormányzat általi döntések mind a lakosság egészségének a védelmét szolgálják. Hálás vagyok az orosháziak türelméért, ami nélkülözhetetlen lesz a jövőben is a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – nyilatkozta az OrosCafénak a városvezető megköszönve a Dél-Békés Mentőcsoport segítségét.

Fejes Róbertné, a DBMCS elnöke arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek a kérdések, kérések a mentőcsoport oldalára, amit lehetőségük szerint igyekeznek megválaszolni, illetve teljesíteni.

– Több mint egy hónapja hirdették ki a veszélyhelyzetet, amire a térségben elsőként reagáltunk. Azóta több tízezer liter fertőtlenítőszert biztosítottunk Békés megyében, sőt már a határon túlra is eljutott ilyen módon a segítségünk. Lelkes önkénteseink, már több mint tízezer maszkot varrtak. Nekik köszönhetően tudjuk segíteni a térségünk lakóit, illetve intézményeit a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – fogalmazott Fejes Róbertné.

Az elnök beszélt arról is, hogy Orosházán is elindítják ingyenes akciójukat, melynek keretében fertőtlenítőszerrel és a védekezéshez szükséges eszközökkel látják el a térség lakóit. A kezdeményezés részleteit erre a linkre kattintva olvashatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.