- hirdetés -

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása és az orosházi lakosok egészségének védelme érdekében a következő rendelkezéseket hozta az április 18-19-i hétvégére Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán április 18-19-re felfüggesztette a Gyopárosfürdő területén található önkormányzati parkolók használatát, de a tórendszer körüli sétány és a Gyopároson található parkok, játszóterek sem látogathatók.

A város területén található parkok, játszóterek, kültéri fitnesz parkok sem látogathatók, a játszó-, sport- és pihenőeszközök nem használhatók. A húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan ezúttal is lezárják a főteret, az Árpád-kertet, a Széchenyi teret (Templomkert) és a Táncsics Mihály utcában lévő Történelmi Emlékparkot.

A polgármester emellett közleményében felhívja az élelmiszerárusító boltok figyelmét arra, hogy továbbra is fokozottan ügyeljenek a higiéniás szabályok betartására. Lehetőség szerint maszkban és kesztyűben engedjék be a vásárlókat, ügyelve arra, hogy biztonságos fizikai távolságot tarthassanak egymástól.

A tömegközlekedésben utazókat arra kérte, hogy maszkot, kesztyűt mindenképpen viseljenek. Lakóhelyünket továbbra is csak a legszükségesebb esetekben hagyjuk el és akkor is tartsuk be a kétméteres távolságot másoktól.

– Tisztelt orosháziak, ezek a korlátozások közösségünk érdekét szolgálják, betartásukat a rendelkezésemre álló eszközökkel ellenőrzöm. A rendelet április 18-án, 0 órakor lép hatályba és április 19-én, 24 óráig tart – hangsúlyozta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.