- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ alkalmazottai saját költségen, élelmiszer- adománnyal támogatták a nehéz sorsú családokat.

A koronavírus-járvány miatt számos szociálisan hátrányos helyzetű család került még nagyobb bajba. Folyamatosan érkeznek adományok – leginkább szervezetektől – a krízishelyzetben élők támogatására az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatához.

Fotó: Palcsek István

Április 8-án a Petőfi Művelődési Központ (PMK) és a már hozzájuk tartozó Alföld Gyöngye Hotel munkatársai vásároltak be saját költségen tartós élelmiszerekből.

– Örömmel tölt el, hogy kollégáim azonnal támogatták a kezdeményezést. Tudjuk, hogy nem elég, de a lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk segíteni. Mi sem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a művelődési központ és a hotel is zárva, nehéz időszak előtt állunk. Büszke vagyok munkatársaimra, hogy ennek ellenére fontosnak érezték a közösséget – nyilatkozta Lajti Tímea, a PMK ügyvezetője.

Fotó: Palcsek István

Megtudtuk, hogy folyamatosan nő az igény a támogatások iránt. Halustyik Éva, intézményvezető elmondta, hogy az eddig látókörükben lévő családokon kívül napi 8-10 újabb segítségkérés érkezik feléjük.

– A szervezeti felajánlásokból sajnos tömeges igényt nem tudunk kiszolgálni. Nem csomagokat osztunk, elsősorban a komoly krízishelyzetbe került családokon tudunk segíteni ezekből a felajánlásokból – tette hozzá Halustyik Éva.

Az intézményvezető elmondta, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság oszt élelmiszercsomagokat 0-3 éves korú gyerekeknek.

Aki úgy érzi segítene ebben a nehéz helyzetben a hátrányos helyzetű családokon keresse az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti
Központja és Családsegítő Szolgálatát (Hajnal utca 1.). Elsősorban tartós élelmiszerekre, tisztítószerekre lenne most szükség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.