- hirdetés -

Azoknak is segítséget nyújt az önkormányzat, akik nem tartoznak az Egységes Szociális Központ ellátotti körébe.

Márciusban a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt bezártak nem csupán az Egységes Szociális Központ (ESZK) idős klubjai, hanem a fogyatékkal élők nappali ellátását végző Vadvirág Esély Klub, valamint a Harmónai és Fordulat Klub is, amely a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátást végzi – olvasható Dávid Zoltán polgármester Facebook-oldalán.

Azóta az ESZK munkatársai napi telefonos kapcsolatban vannak az ellátottakkal, van, aki az étkeztetésben kér segítséget, másoknak önkéntesek vásárolnak be. Legyen szó étel házhoz szállításáról, bevásárlásról, gyógyszerek kiváltásáról, vagy csupán néhány jó szóról, ami lelkileg megerősít, megkapják a segítséget.

– Vannak azonban, akik nem tartoznak az ESZK ellátotti körébe. Velük is igyekszünk felvenni a kapcsolatot. Kérjük az otthonukban élő fogyatékos személyeket, hogy amennyiben szükségleteiről családtagjai, barátai vagy egyéb úton gondoskodni nem tud, akkor keressen bennünket – fogalmazott a polgármester, aki arra kérte az orosháziakat, hogy ha ismernek fogyatékkal élő lakost, akinek szüksége lehet az önkormányzat segítségére, hívják fel erre a lehetőségre az illető figyelmét.

Ezen a telefonszámokon 70/466-6554, 70/953-3283, 70/797-9540, 70/797-9541, 70/797-9542 és az oroshazasegit@oroshaza.hu e-mail címen várják a jelentkezőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.