- hirdetés -

Már általános iskolás korában is kipróbálta magát színjátszó körben és szavalóversenyeken, nem sokkal később pedig filmsorozatban is bemutathatta tehetségét. Jelenleg Németországban él és dolgozik, de nem mondott le véglegesen a színészetről és az éneklésről. Németh Alexandrával beszélgettünk.

– Még általános iskolás koromban színjátszó szakkörön vettem részt, bár ez nem tartott sokáig. Emellett szavalóversenyekre jártam, ahol mindig sikerült szép eredményeket elérnem. 14 évesen szépségkirálynővé választottak Orosházán. Ezután kerültem Békéscsabára egy modellügynökséghez, ahol behívtak egy szereplőválogatásra Budapestre – mesélt a kicsit sem eseménytelen kezdetekről Németh Alexandra.

A szereplőválogatás apropója az Átok című sorozat volt, de kezdetben nem gondolta volna, hogy megkapja a szerepet, amire jelentkezett. A castingra ugyanis rengetegen elmentek, és mint mondta, ugyan szeret szerepelni és színpadon állni, de lámpalázát eddig még sosem sikerült leküzdenie. Annál kellemesebb meglepetés volt, mikor megtudta, hogy megkapta a szerepet.

Fiatalon került be az Átok című sorozatba, ahol több ismert magyar színésszel szerepelt együtt (Fotó: port.hu)

– Úgy gondoltam, semmi esélyem bekerülni. A rendező, Mátyássy Áron azt mondta, hogy egy hét múlva telefonál, sikerült-e vagy sem. Három nappal később, mikor sétáltam haza az iskolából, megcsörrent a telefonom és akkor derült ki, hogy engem választottak, enyém lesz az egyik főszerep. Hirtelen el sem akartam hinni, meg sem tudtam szólalni. Nem tudom szavakba önteni azt az örömöt, amit akkor éreztem – idézte fel a boldog pillanatokat.

A sorozatot több helyszínen is forgatták, Budapesten és a Balatonnál. Mint mondta, minden napja varázslatos volt, még akkor is, ha gyakran mindössze 4-5 órányi alvás állt a rendelkezésükre két forgatás között. A stáb és a színészek mindannyian kedvesek és segítőkészek voltak vele, úgy érezte magát, mint egy kis családban.

Karakterének számos nehézségen kellett keresztülmennie

– Egy fiatal, anorexiás lányt játszottam, Lucát, aki megjárta a poklok poklát, de egy fiú segített neki kigyógyulni. Csodálatos színészeket ismertem meg, például Bánsági Ildikót, Hevér Gábort és Szamosi Zsófiát. A rendező, Mátyássy Áron is mindig odafigyelt rám és türelmes volt velem. Még akkor is, ha voltak bakik a jeleneteimben. Édesanyám és nevelőapukám támogatása nélkül mindez nem sikerült volna, elképesztően hálás vagyok nekik is – mesélte.

Az élet az Átok után sem állt meg számára, egy PORT nevű websorozatban kapott főszerepet. A rendező, Tóth Róbert épp az Átokban látott szereplése miatt kereste meg őt a lehetőséggel. Ezen kívül egy, a Sors akarata című kisfilmben is szerepelt néhány évvel ezelőtt, melyet Andoni Zorbas, los angeles-i színész rendezett.

Jelenleg Németországban lakik, de tanulmányai elvégzését követően Budapesten is élt

– A sorozatok leforgatása után az iskolára koncentráltam, de elkezdett hiányozni a filmes élet, így jelentkeztem az Aranyélet című sorozat castingjára. Telefonáltak, hogy ez sajnos nem sikerült, pedig egyáltalán nem hiányzott hozzá sok. Ez olyan csalódást okozott, hogy többet nem mentem szereplőválogatásra. De rájöttem, hogy nagyon hiányzik a stáb, a színészek, a filmes élet. Ha kapnék egy felkérést filmbe vagy sorozatba, biztosan azonnal igent mondanék – tette hozzá.

Így sem teltek unalmasan számára az elmúlt évek, tanulmányainak sikeres befejezését követően Budapestre költözött, a fővárosban kezdett el dolgozni. A színészetről és az éneklésről sem mondott le végleg.
– Budapesten ismertem meg a jelenlegi páromat, akivel Németországban élünk, itt próbálunk elhelyezkedni és családot alapítani – mesélt jelenlegi életéről és terveiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.