Újabb terméktesztet végzett a Szupermenta. A Nébih szakemberei ezúttal húsvéti sonkákat vettek górcső alá. Mind a 22 vizsgált termék élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőnek bizonyult, azonban szivárvány nincs eső nélkül, kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák most is akadtak.
Húsvét közeledtével az élelmiszerüzletek széles választékban kínálják a sonkákat, a Nébih szakemberei azonban most a sertéscombból készült, darabolt vagy kötözött, füstölt, nyers termékeket vizsgálták.
Összesen 22 terméken (21 magyar és 1 szlovák) végezték el a tesztet, melyek közül 7 húskészítmény esetében nem szerepelt a sonka elnevezés, pedig előállításuk hasonló a sonkáéhoz. Élelmiszerbiztonsági tekintetben minden vizsgált sonka maximálisan megfelelt az előírásoknak.
A jelölések ellenőrzésekor a 22 termékből 18 esetben állapítottak meg a szakemberek különféle hibákat, a Nébih a jogsértés súlyosságának megfelelően jár el a felelős vállalkozásokkal szemben.