- hirdetés -

Idénymunka kereső portállal segíti a mezőgazdasági munkavállalást az agrártárca. A megélhetésüket elveszítő embereknek a hazai mezőgazdaság most különösen nagy mennyiségben tud munkát biztosítani.

„Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium” – írja a kormany.hu. „Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség.”

Nagy István agrárminiszter arra hívja fel a figyelmet, hogy a vendéglátásban vagy a turizmusban a megélhetésüket elveszítő embereknek a hazai mezőgazdaság most különösen nagy mennyiségben tud munkát biztosítani.

Az élelmiszeripari vállalkozások és a gazdaságok az új típusú koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzet miatt munkaerőhiánnyal küzdenek. Az Agrárminisztérium a helyzet enyhítéseként online platformot hozott létre, ahol az élelmiszer alapanyagot előállítókat és a termelőket összeköti a munkát keresőkkel.

A gazdaságok munkaerőhiánnyal küzdenek. Ezen probléma megoldására jött létre a platform. (Forrás: allattenyesztok.hu)

Hogy a hazai mezőgazdaság biztosíthassa élelmiszer-ellátásunkat!

A cél, hogy az élelmiszerlánc érintett vállalkozásait támogassa a szükséges munkavállalók gyors megtalálásával.

„Az egyes munkafázisok nagyon szűk és szoros biológiai határidőkhöz kötöttek. Egy-egy munkafolyamat elvégzésének elmaradása a teljes növényállomány megsemmisüléséhez vagy jelentős mennyiségi és minőségi termésveszteséghez vezet – hívta fel a figyelmet a tárcavezető. Kifejtette: az ágazat zavartalan működése szempontjából létkérdés, hogy megfelelő mennyiségű ember álljon rendelkezésre a termelés elvégzéséhez.”

Az agrárminisztérium szerint elvégzendő feladat akad bőven, hiszen már javában zajlanak a tavaszi mezőgazdasági előkészületek a földeken. Hangsúlyozta: a hazai mezőgazdaságnak a járvány idején is biztosítania kell az élelmiszer-ellátást!

A mezőgazdasági idénymunka kereső hírportál a www.munkaszuret.hu linken elérhető. Érdemes vissza-visszatérni az oldalra, hiszen az folyamatosan bővül, frissül.

Kiemelt kép forrása: agroforum.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.