- hirdetés -

A labdarúgó bajnokságokat egyelőre felfüggesztették, a megyei igazgatóságok már a következő szezont készítik elő.

Az amatőr csapatok részére is előírták 2015-től a licenc kérelmet. Erre eddig az NB III-as, illetve a megye I. osztályú bajnokságba nevezni szándékozó egyesületeket kötelezte az MLSZ, idén azonban a megyei II. osztályú A-csoportos csapatoknak is be kell nyújtaniuk, mert a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem ismert sem az idei, sem a jövő évi bajnokságok sorsa.

Célja, hogy egységes követelményrendszert teremtsen a bajnokságokba benevezni kívánó, és abban résztvevő sportszervezetek részére a gazdálkodási, az infrastrukturális feltételek és az alkalmazásban álló sportszakemberek tekintetében. Maga a benyújtásra váró dokumentáció egy adatlap kitöltéséből, üzleti- és szakmai terv elkészítéséből, továbbá éves egyesületi beszámolóból áll, amelyet április 10-ig az IFA (Integrált Futball Alkalmazás) felületén kell feltölteni a klubok kapcsolattartóinak. Ezt a folyamatot megelőzi a pályahitelesítési eljárás. Az erre vonatkozó kérelem határideje április 5-én jár le, és előreláthatólag a veszélyhelyzet megszüntetése után végzik el – tudtuk meg a bmsextra jóvoltából Szpisják Zsolt területi igazgatótól.

Megkérdeztük Tóth-Kása Sándort, az OMTK-ULE 1913 elnökét: kívánnak-e élni mindkét csapatuk számára az amatőr licenc-kérelemmel?

– Mivel a Rákóczi az első helyen áll a megyei II/B osztályában, feltételezzük, hogy osztályt vált, így az OMTK-ULE mellett tartalékcsapatunk részére is benyújtjuk a licenc kérelmet a megyei II/A osztályába. Egyelőre a licenc kérelmeket kell beadni, hogy majdan a pályákat hitelesíteni tudják. A jövőbeli gazdasági helyzet sok mindent átírhat.

Az orosházi csapatok játékosai egyéni edzésterv alapján próbálják szinten tartani edzettségi állapotukat.

archív fotó

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.