- hirdetés -

A Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) a térségben elsőként reagált a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben, és egy akciócsoport felállításával egészítette ki a hivatásos szervek munkáját. A mentőcsoport önkéntesei ezt teszik a jövőben is.

Sokan dolgoznak önkéntesként annak érdekében, hogy a legveszélyeztetettebb rétegeket megóvják a krízis időszakban, illetve a legnagyobb teher alatt lévő ágazatok, mint a szociális, egészségügyi és rendvédelmi szervek óriási leterheltségét enyhítsék. A DBMCS ennek érdekében a térség intézményei számára biztosított fertőtlenítő szereket, illetve a járvány elleni védekezésben elengedhetetlen eszközöket. A szájmaszkokból, gumikesztyűkből országosan is komoly hiány volt. Ebben az időszakban nem csak Dél-Békés, hanem a megye több településére is eljutott a segítségük.

Többek között az orosházi szociális intézmények, iskolák, óvodák mellett az Orosházi Kórház munkáját is támogatták a megelőzéshez szükséges eszközökkel. A mentőcsoport önkénteseinek segítőkészségét a közösségi oldalon folyamatosan köszönik meg.

Fotó: Palcsek István

A héten érkezett meg a 86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több mint 3 millió orvosi maszkot szállító repülőgép Magyarországra, illetve az almásfüzitői MOL-gyár is átállt fertőtlenítőszerek gyártására, így ezekből biztosított az ország ellátása.

A DBMCS a térségben további fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk és szájmaszkok adományozásával segítik megelőzést a jövőben is. A napokban ózongenerátorokat szereztek be, amivel az önkéntesek által készített szájmaszkokat képesek fertőtleníteni és azokat becsomagolva juttatják el az intézményekhez.

Fotó: Palcsek István

Ezen túl a már elindított segitunkdelbekes.hu információs weboldalon a térség lakosságának közvetlen szakértők bevonásával nyújtanak segítséget.

A Dél-Békés Mentőcsoporttal kapcsolatban megjelentek rosszindulatú álhíresztelők, akik alá akarják ásni munkájukat, de mindezek ellenére is tartják magukat mottójukhoz: „Megmenteni minden megmenthető életet!”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.