- hirdetés -

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséről szólnak a mindennapok. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. folyamatos több helyen végzi feladatát ebben a helyzetben is.

Kátyúzás, lakásfelújítás, fák ifjítása is fent van a Városüzemeltetés listáján, amit a héten végeznek, illetve múlt héten végeztek – ezekről Benkő Ferenc vezérigazgató tájékoztatta az OrosCafét.

Megtudtuk, hogy a Dózsa György utcán, a boksz klub épületének homlokzatának javítását jelenleg is végzik a VÜRT munkatásai. Ezen kívül több önkormányzati lakás felújítása is zajlik.
– Az Október 6. utcán a Garzonbérlők házának érintésvédelmi rendszerének felülvizsgálatát is elvégezzük. A Dankó utcán egy lakás komplett felújítása ad feladatot, illetve a Könd utca 82/a szám alatt a fűtést korszerűsítjük – részletezte Benkő Ferenc.

Ezeken felül azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a februári vihar miatt megrongálódott Vásárcsarnok épületének helyreállítási munkálatait a külsős kivitelezők befejezték. Jelenleg festenek és folyamatosan pakolják vissza az árusító pultokat és az asztalok elválasztó elemeit.

A külső munkálatokkal már végeztek (Korábbi fotó: Palcsek István)

A Lehel utcai óvodában eldugult a szennyvíz csatornarendszer. Ennek elhárítása megtörtént, míg a Könd utcai Bóbita bölcsődében a belső terasz korlátjait is kicserélték.

Kertészeti feladatokat is elláttak, többek között múlt héten a Huba utca elválasztó sávjában a cserjéket visszavágták, illetve a Töhötöm utca nyugdíjas ház előtti tujákat is Ezen kívül a Bajnok utcán, az Ifjúság utcai óvodánál, illetve a város számos egyéb pontján a fák ifjítását végzik kosaras emelőről.

Benkő Ferenctől megtudtuk, hogy a Mező utcán kátyúzás is történt, ezen a héten pedig a Botond utcán várhatók kátyúzási munkálatok, majd a város több pontján táblacseréket is végrehajtanak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.