- hirdetés -

A március 11-én életbe lépett veszélyhelyzet a véradások lebonyolítását is befolyásolja. Íme mire kell figyelnie a véradónak.

A koronavírus-járvány az élet minden területére kihat, így a véradásokat is befolyásolja a Magyarországon életbe lépett veszélyhelyzet. A véradóknak a véradásokon minden esetben be kell számolniuk arról, ha az elmúlt 30 napban külföldön jártak, ez megkönnyíti a véradásszervezők munkáját.

Akik 2020. február 5-e után külföldön jártak, nem vehetnek részt véradáson. Azok, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak, olyan beteggel érintkeztek, akiknél kimutatták a koronavírust, vagy hirtelen megjelenő, lázzal járó megbetegedésük volt, a véradás helyszínére sem léphetnek be. Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, minden egészséges véradót várnak a meghirdetett véradásokon.

Az elnök elmondta, most még nagyobb szükség van a vérre, a veszélyhelyzet miatt több intézményben is lemondták a véradásokat. Tóth Zoltánné nyomatékosította, hogy csak azok adakozzanak, akik a megszabott kritériumok alapján megtehetik. A soron következő véradások időpontjáról a www.veradas.hu oldalon, míg a véradásokkal kapcsolatos fontos hírekről a www.voroskereszt.hu lehet tájékozódni.

Az Orosházi Véradó Állomáson (Könd utca 59.) a következő időpontokban lesz véradás:

március 24. (kedd): 8-12 óra között
március 26. (csütörtök): 8-12 óra között
március 31. (kedd): 8-12 óra között
április 1. (csütörtök): 12-18 óra között

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.