- hirdetés -

“Aki tud, segítsen!” – mondta Kéri László, majd 2 millió forintot adományozott a kórházi alapítványnak.

A kórház főigazgatójához jelentkezett be március 19-én egy orosházi vállalkozó. Dr. Duray Gergő irodájában fogadta Kéri Lászlót, aki azzal a céllal érkezett, hogy támogassa a koronavírus elleni küzdelmet – olvasható az Orosházi Kórház közleményében.

– Én is naponta olvastam a kínai híreket a koronavírusról, de olyan távolinak tűnt az egész. Aztán a vírus megérkezett Európába, és jöttek a hírek, hogy mennyire szörnyű a helyzet az olaszoknál, ám igazán még akkor sem éreztem, mivel is állunk szemben. De mióta nálunk is megjelent, testközelből lehet érezni, hogy nagy a baj, igazán pedig akkor fogtam fel a helyzet komolyságát, mikor a 65 évnél idősebb orvosokat is kivették az ellátásból, pedig tudjuk, hogy nélkülük még nehezebb lesz minden – fogalmaz Kéri László.

– Az egészségügy komoly feladat előtt áll. Olyan helyzettel szembesülnek a kórház vezetői és dolgozói amit én fel sem fogok. Olyan helyzetbe került az ország, amikor nem lehet mérlegelni, mindenkinek ott és úgy kell segíteni, ahogy csak tud. Eredetileg úgy gondoltam, megfinanszírozok egy lélegeztetőgépet, de mikor kiderült, hogy annak ára meghaladja a lehetőségeimet, úgy döntöttem, felkeresem a kórház főigazgatóját, mondja meg Ő, hogyan tudnék segíteni. Abban maradtunk, hogy a pénzügyi segítség is jól jön, ezért átutaltam 2 millió forintot a Üveg-Világ Kft. nevében a kórházi alapítványnak. Biztatok minden orosházit, fogjunk össze, akinek van lehetősége, segítse pénzzel vagy egyéb adományokkal a kórházunkat, ezzel is támogatva az egészségügyi dolgozókat – mondta a cég tulajdonosa.

A kórház főigazgatója megköszönte a nagylelkű felajánlást, és azt is elárulta, mire fordítják ezt a jelentős összeget.

– Ismét bebizonyosodott, hogy az orosháziak önzetlenek és segítőkészek, ha baj van. Küldtek már be a dolgozóknak süteményt, pizzát, ebédet, kaptunk felajánlásból technikai eszközöket. Ebből a jelentős, 2 millió forintos adományból olyan egyéni védőeszközöket vásárolunk, amik szükségesek ahhoz, hogy a COVID-19 vírussal fertőzött betegeket biztonságosan tudják ellátni, gyógyítani az orvosok és az ápolók – fogalmazott Dr. Duray Gergő.

Aki szeretné támogatni a koronavírus elleni küzdelmet, az többféle módon is megteheti. Ha adományt juttatna a dolgozóknak, azt a Kórház utcai főportán tudja leadni. Aki pénzadománnyal szeretne segíteni, azt az alapítványi számlaszámra történő befizetéssel teheti meg.
Orosházi Kórházért Alapítvány Számlaszám: 11600006-00000000-80153292 A közleményben tüntesse fel: COVID-19

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.