- hirdetés -

Az olaszok, majd a spanyolok kezdték, de mostanra a világ számos országában köszönik meg és ismerik el esténként tapssal az egészségügyi dolgozók munkáját. #azablakomból mozgalomhoz már Magyarországon is csatlakoztak, itt az alkalom, hogy Orosházán is megtapsoljuk azok munkáját, akik értünk dolgoznak és kockáztatnak nap, nap után.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a közösségi médiában és a különböző hírportálok felületein ne találkoznánk az orvosokat, ápolókat, kereskedelmi dolgozókat, szociális munkásokat méltató bejegyzéssel.

Bizonyára így volt ez Olaszországban és Spanyolországban is, ahol spontán, a közösségi médiában kezdett szerveződni az esti ováció. A házi karanténban lévő emberek ezzel igyekeztek megköszönni az egészségügyben dolgozóknak a koronavírus elleni küzdelmüket.

Az akció természetesen nem állt meg az országhatároknál, mostanra többek között Portugáliában, de már itthon, Magyarországon is vannak olyan városok, városrészek, ahol előre egyeztetett időpontban kiállnak az emberek ablakukba, erkélyükre és tapsolnak, fütyülnek. Dorogon például fél 8-kor, Miskolcon és Káposztásmegyeren 8-kor.

Spanyol ováció esténként

Portugáliában országos szintű ovációval mondanak köszönetet az egészségügyi szakemberek áldozataiért. „Minden este 10-kor megtapsoljuk az orvosokat, ápolókat. Kimegyünk az erkélyre, és tapsolunk. Én mindig sírok is, mert mindig meghatódok”mondta el egy Lisszabonban élő édesanya.

Csak rajtunk, orosháziakon múlik, mi is szeretnénk-e ilyen módon megköszönni és támogatásunkról biztosítani a kórház, az orvosi rendelők munkatársait, nem megfeledkezve a többiekről sem, akik ugyancsak szünet nélkül azért dolgoznak, hogy mérsékeljék a járvány terjedését és következményeit.

Nos, #azablakomból Orosházán is?

(Kiemelt kép: nlc.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.