- hirdetés -

A Nyugdíjas Pedagógusok Olvasóköre szerdai összejövetelén a román költővel, Eminescuval és műveivel foglalkozott, ismerkedett a tagság.

A szerda délutáni találkozó pikantériáját az adta, hogy az egyik legnagyobbnak tartott román költőt Nagy Margareta, egy román nemzetiségű és anyanyelvű klubtag mutathatta be, aki magyar férjével másfél éve költözött Orosházára és lett az olvasókör tagja. Mint elmondta, a kedvenc írójáról nagy örömmel beszélt a tagságnak.

Érdekesek voltak a két nyelven is megszólaló versek (Fotó: Justh VK)

– Nagyon izgultam az előadás előtt, de nagyon jól éreztem magam ezen a délutánon. Örülök és büszke vagyok, hogy legkedvesebb írómról beszélhettem és a többiek szeretettel fogadták – mondta el az előadó.

Elsőként Mihai Eminescu életútjával ismerkedhettek a résztvevők, de természetesen előkerültek a versei is. A délután legnagyobb különlegessége volt, hogy néhány vers románul és magyar fordításban is elhangzott és így az összehasonlítás is fokozhatta az élményt.

Margareta román anyanyelve mellett kitűnően beszél magyarul is (Fotó: Justh VK)

Az olvasóköri hagyományoknak megfelelően, a folytatásban egy könyv bemutatására is sor került. Makuláné Gulicska Valéria egy általa nemrégiben olvasott könyvet ajánlott a tagság figyelmébe, mely a Magyarországon kevésbé, de Európa számos országában ismert, László Fülöp festőről szól, aki főleg híres emberekről, királyi családokról, egyházi személyiségekről festett portréival tett szert hírnévre.

Az összejövetel végén megbeszélte a tagság, hogy a Nyugdíjas Pedagógusok Olvasóköre következő összejövetelén Koszorús Oszkár előadását hallgatják meg Orosháza második 100 évéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.