- hirdetés -

Éppen 100 évvel ezelőtt, 1920-ban alapította meg birkózó szakosztályát az Orosházi Munkás Testedző Kör. A jubileum megünnepléséből az Orosházi Birkózó Egyesület is kiveszi a részét, többek közt interaktív kiállítással várják a sport kedvelőit és az érdeklődőket.

Az Orosházi Birkózó Egyesület is csatlakozik a város birkózásának jubileumi, 100-ik évfordulója alkalmából tervezett rendezvénysorozathoz. A két és fél éve megalakult egyesület célja, hogy megmutassa Orosházának a birkózást egy másik szemszögből is. Ehhez a mindennapi tevékenységeiken és a versenyeken kívül időrendi sorrendben elsőként június 9-én, egy jubileumi emléknappal járulnak hozzá.

– Itt összefoglalnánk, hogy ennek a csodálatos sportágnak milyen színes, eredményekben gazdag történelme van a városban. A rendezvényt a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében tartanánk, ezen kívül egy birkózásról szóló kiállítást is terveztünk, melyet további egy hétig nézhetnek majd meg az érdeklődők. A kezdetektől visszatekintve egészen a jelen birkózásáig információk, fényképek, egykori nagyobb eredmények segítségével – ismertette a részleteket Hangya János, vezetőedző és Ivanics András, a klub gazdasági vezetője.

Az Orosházi Birkózó Egyesület is kivenné részét a jubileumi programsorozatból (Fotó: Rosta Tibor)

Június 9-én ezen kívül a birkózás élményét is szeretnék átadni az érdeklődő gyerekeknek bemutatókkal, ismert olimpikon versenyzők meghívásával segítenék közelebb kerülni a fiataloknak a sportághoz. Mint mondták, az iskolák érdeklődése szempontjából megpróbálják időrendbe rakni az érdeklődő csoportok látogatását.

A második állomás egy nyári, napközis jellegű edzőtábor lesz.
– Egy nyílt napot terveztünk, ahol ismét csak vendégül látnánk a gyerekeket egy játékos edzés erejéig. Illetve a mi versenyzőinkben is tudatosítani, hogy ők minek a részesei – mondták.

Kiállítás, edzőtábor és verseny is szerepel az OBE tervei között (Fotó: egyesület)

Harmadik programként idén szeptemberben másodszor rendezik meg Orosházán, a II. Horváth László Karika Emlékversenyt, ahol a tervek szerint ismét gyermek és diákkorú birkózók küzdhetnek meg egymással.

Végül, szintén a tavalyi mintához igazodva egy évadzáró vacsorát tervez az egyesület, idén is meghívva a Magyar Birkózó Szövetség több tagját. Az egyesület ezen kívül nemrég bejutott a 2019. évi Helyi Érték Program második fordulójába, melynek a célja a civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, mely a helyben élő emberek életét, közösséggé válását segíti elő. Bővebb információ itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.