- hirdetés -

Honnan ered a tízmilliószoros nap hagyománya, és mit is jelenthet ez számunkra?

A napot, amelynek a keleti kultúrában óriási energiát tulajdonítanak, és Nagy Buddha napnak hívnak, a nyugati ember tízmilliószoros napként ismerheti. Egy évben négy ilyen nap van, ami minden évben más időpontra esik, mert a hold ciklusaihoz igazodik. Az idei év első ilyen napja március 9-e, ami az első holdhónap 15. napja. Ez a „Vajmécsesek Ünnepe”, amikor a hívek gyertyát gyújtva emlékeznek Buddha jó cselekedeteire. A tibeti filozófia szerint ezeken a napokon minden gondolat, érzelem tízmilliószoros erővel hat és munkálkodik a megvalósuláson, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív.

Tartozzunk is bármilyen felekezethez, valláshoz vagy csoporthoz, higgyünk Istenben, Buddhában vagy önmagunkban, mégis csak több bennünk a közös, mint a különbözőség. Testünket ugyanolyan szervek építik fel, lelkünk ugyanúgy telve van, érzelmekkel a fejünkben pedig száguldanak gondolataink. Ha valami igazán a miénk ezen a világon, szabadon és korlátlanul azok a gondolataink. Amit hiszünk, vélünk, gondolunk az a valóságunk.

Forrás: benzaiten.reblog.hu

Mire érdemes odafigyelnünk ezeken a napokon is?

Gondolataink lecsendesítése, testünk üzenetinek figyelemmel kísérése, vágyaink megfogalmazása nem csak ezeken a napokon fontos és lehetséges. Az sem törvény, hogy nem lehet negatív gondolat vagy érzelem, hisz ez is bennünk van: félelem, harag, bűntudat, irigység és folytathatnám. Az elménk irányítását meg kell tanuljuk, ahogy figyelmünk fókuszát önmagunkra irányítani, felismerni és átformálni, elengedni, ami már nem szolgál minket. Zajos, felgyorsult világunkban nem is olyan könnyű feladatok ezek, mégis próbáljunk néhány egyszerű dolgot bevezetni és rendszeressé tenni életünkben, mint például egy mosoly! Kutassuk fel életünkben miért lehetünk hálásak, köszönjünk meg mindent és dicsérjünk, még saját magunkat is! Adjunk egy ölelést vagy vállon veregetést magunknak és azoknak, akiket szeretünk!

Ez évi további teremtő napok dátumai

2020-ban még három ilyen teremtő nap lesz, a második 2020. június 5-e, a harmadik 2020. július 24-e a negyedik pedig 2020. november 7-e. Máris feljegyezheti, aki egy kicsit tudatos akar lenni teremtéseire. De csak lazán. Minden nap egy lehetőség.

Írta: Kunos Krisztina

Kiemelt kép: eletfeladat.cafeblog.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.