- hirdetés -

A megyei I. osztályban a 16. fordulót rendezik a hétvégén. Az OMTK-ULE már pénteken pályára lépett.

Az ULE villanyfényes mérkőzésen fogadta az örök rivális, Nagyszénás csapatát. A két 12 ponttal rendelkező gárda összecsapására az egyidőben rendezett NB I-es kézilabda mérkőzés ellenére közel 300 szurkoló látogatott ki ezen az esős, hűvös  péntek estén. Az orosháziak a tavaszi nyitányon 7:1-re verték a Jaminát, míg a szénásiak hazai pályán 6:1-re kikaptak a Bcs. 1912 Előre II. ellen. A találkozó előtt a hazaiak szakvezetője, Buza Barnabás óvatosságra intette övéit, míg Tasi Róbert az egységes akaratban látta a siker kulcsát.

Orosházi MTK-ULE – Nagyszénás SE      1–2       (0–1)

Orosháza, 300 néző. V.: Baráth János (László István Sándor, Krisán János)

Orosháza: Marunák – Barna (Selmeczy), Kukovecz, Debreceni (Szabó Á.), Szabó N. – Harangozó, Simon R.(Dajcs), Péli (Fehér) – Takács, Vincze, Miszlai. Edző: Buza Barnabás.

Nagyszénás: Bordás – Kovács F., Rafaj, Borgulya, Vajgely – Szilágyi, Vili (Simon L.) – Nagy Sz. D. (Balázs), Juhász (Libor), Márk – Mazán. Edző: Tasi Róbert.

Gólszerzők: Fehér (82. – 11-esből), ill. Márk (43.), Borgulya (48.).

Óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok. A 14. percben Simon R. 14 méteres lövése szállt fölé, a másik oldalon a 20. percben Márk lövését mentették szögletre a védők. A hazaiak enyhe mezőnyfölényét két távoli lövés jelentette, előbb Péli, majd Simon R. tévesztett célt. A félidő derekán váratlanul vezetést szerzett a Nagyszénás. A 43. percben Nagy Sz. iramodott meg a labdával, lövése a felső kapufán csattant, a kipattanót Márk Ádám lőtte 12 méterről a jobb alsó sarokba, 0-1. A második félidőt góllal kezdte a vendég együttes.

A 48. percben Juhász 23 méteres lövését tolta szögletre Marunák. A beívelt labdát Borgulya csúsztatta fejjel a hosszú sarokba, 0-2. A második vendég gól felpaprikázta a hazaiakat és sorra szőtték támadásaikat. A 49. percben a csereként beállt Szabó Á. alapvonalról visszapasszolt labdáját Fehér rúgta mellé. Az 53. percben Szabó Á. lövését blokkolták szögletre a védők. A 62.percben a labdát birtokló Marunák kapus ütközött a nagy lendülettel érkező csatárral, az eset után tüzesebb hangulatban folytatódott a mérkőzés, melyen a játékvezető hat sárga lapot osztott ki. A 76. percben Takács lépett ki egy labdával, de hosszan szöktette magát és Bordás felszedte a labdát. A 82. percben Szabó Norberttel szemben szabálytalankodtak a védők, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Fehér higgadtan értékesítette, 1-2. A 87. percben Miszlai csúsztatott fejesét ölelte magához Bordás. A játékvezető a 92. percben vetett véget a találkozónak.

Buza Barnabás: – Az első félidőben akaratgyengén játszottunk. A másodikban már egy picit jobban, de ez így is nagyon kevés …

Tasi Róbert: – Nagyon örültem, hogy minden játékosom átérezte a mérkőzés fontosságát, és szinte az utolsó percig egy emberként küzdve, fegyelmezetten és taktikusan játszottak. A látottak alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Az OMTK-ULE 1913 csapata március 14-én hazai környezetben fogadja a Körösladányt. A találkozó kezdési ideje: 17.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.