- hirdetés -

Idén is megrendezték a KEVIN, azaz a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyét a Budapesti Gazdasági Egyetem szervezésében. A verseny egy online és egy offline fordulóból állt. A Székács József Evangélikus Iskola tanulói tavalyi eredményükhöz hasonlóan idén is második hellyel tértek haza.

Az online forduló feladataiként a SzEVa csapat egy közgazdasági kvízt töltött ki, illetve egy bemutató videót készített el, mely saját magukat, az iskolájukat és a várost mutatta be. A tavalyi megmérettetéshez hasonlóan idén is e-mailben értesítették a szervezők a jelentkezőket a továbbjutásról.

Február 29-én így izgalmakkal telve indultak el a Székács iskola tanulói Szolnokra az országos döntőre. A Szakképzési Centrumban tartott rendezvényen a csapat szóvivője egyperces prezentációban mutatta be a Blind Stickert, a vakok és gyengén látók bevásárlását segítő matricát, melyet a nap folyamán nagy hírű startup-szakemberekkel, mentorokkal fejlesztettek tovább a délutáni háromperces bemutatóra.

Az iskola 10/6 osztályos csapata, Berki Csenge, Lentvorszki Pál, Palacsik János és Veres Zsófi részvételével idén is második hellyel gazdagodott. Az iskola beszámolója szerint a zsűritagok a verseny végén külön is megdicsérték a csapatot, kiemelték a példaértékű társadalmi szerepvállalást tanúsító operatív ötletet, a Blind Stickert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.