- hirdetés -

Megszerezte első tavaszi sikerét az ONKC. Az orosházi női kézilabdázók végig vezetve magabiztos győzelmet arattak Kecskeméten.

GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 29-35 (13-18)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Kecskemét, 200 néző.
Vezette: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár.

Orosháza:
Csizmadia – Berta 4, Román 7 (4), Dancsó 2, Kamuti 6, Kenyeres 5, Bíró 5. Cserék: Gedó (kapus), Gabnai 1 (1), Antal 1, Nemes 2, Papp E. 2, Farkas, Mikula. Vezetőedző: Vágó Attila.
A Kecskemét legeredményesebb góllövői: Karacs 9, Palotás 8.
Hétméteresek: 1/1, illetve 5/5. Kiállítások: 8-, illetve 8 perc.

A vasárnap esti találkozó mind a két együttesnek létfontosságú volt, hiszen a Kecskemét a kieső zónából menekül, amíg az ONKC tartaná a lépést a középmezőny együtteseivel. Ezúttal betegség miatt Cseh Robertára és sérülése miatt a védekezés oszlopára, Tóth Sárára sem számíthatott Vágó Attila.

Tóth Sára (kékben) játékára ezúttal nem számíthatott Vágó Attila (Archív fotó: Antal János)

Utóbbi kiesése is közrejátszott abban, hogy nyitott védekezést alkalmaztak a vendégek az egész mérkőzésen. Érezhetően nem tudott mit kezdeni ezzel a tavaszra megfogyatkozó Kecskemét. A vendégek labdákat szereztek és hibára kényszerítették a vendéglátó támadókat. Eközben támadásban rendre sikeresen tüzeltek Román Dorináék Pálinkás kapujába (4. perc 1-3).

A védekezés továbbra is kiválóan működött, a kapuban Csizmadia főleg az első játékrészben remek formát mutatott. A jó védekezésből könnyű gólokat szerezve sikerült két-háromgólos fórra szert tennie az Oxxo Energy Orosházi NKC együttesének, a 15. percben 8-11 állt a kecskeméti eredményjelzőn. A szünetben pedig megnyugtató 13-18-ra vezetett az ONKC.

Kamuti Rékára nem volt ellenszere a kecskemétieknek (Archív fotó: Antal János)

A második játékrészben továbbra is uralta a mérkőzést az Orosháza, de voltak olyan szakaszok, amikor játékuk akadozott. Ekkor mindig volt valaki aki átlendítette a holtponton a csapatot. Ilyen volt például a 49. percben Kenyeres Barbara gólja is 23-29-nél.

Ezúttal a végjátékban nem kellett aggódnia Vágó Attilának, hiszen ekkor már a fiatalok is lehetőséget kaptak. Gedó Fanni védésekkel, Gabnai Alexandra és Papp Eszter gólokkal hálálta meg a bizalmat. Megérdemelten, végig vezetve nagyon fontos két pontot szereztek az orosházi női kézilabdázók 29-35-ös sikerükkel.

Fontos két pontot szereztek Vágó Attila tanítványai (Archív fotó: Antal János)

– Az előző három vesztes mérkőzésen hozzáállásunkkal semmi gond nem volt, csak nem lőttük be helyzeteinket, de ez ma nem így volt. Gödörben voltunk, ezért nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hogy ebből kilábaljunk és elinduljunk felfelé a tabellán – nyilatkozott a találkozót követően Vágó Attila vezetőedző.

A következő hétvégén újabb nehéz meccs vár Antal Jeniferékre, hiszen a harmadik helyezett Kispest érkezik az Eötvös-csarnokba március 7-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.