- hirdetés -

A Magyar Dolgozók Szakszervezete számára gyűjtötte az aláírásokat február 26-án, az Orosházi Buszpályaudvaron a Párbeszéd két fiatal aktivistája. Céljuk, hogy Békés megyében új vagy jobb állapotú autóbuszok biztosítsák az emberek közlekedését.

A rossz idő sem tántorította el a Párbeszéd aktivistáit, akik február 26-án a buszpályaudvaron gyűjtöttek aláírásokat. Mint mondták, szeretnék elérni, hogy a lakosok elmondhassák, kinyilváníthassák véleményüket az autóbuszok állapotáról vagy a menetrendről. Véleményük szerint ugyanis Békés megyében meglehetősen lerobbant állapotú járművek szállítják a buszközlekedést igénybe vevőket.

Az autóbuszok minőségének javítása érdekében gyűjtötték az aláírásokat (Fotó: Rosta Tibor)

– Szeretnénk elérni, hogy a Volánbusz új buszokat hozzon, vagy ha nem is újakat, de legalább jobb állapotban lévőket is. A jelenlegiek ugyanis nincsenek megfelelő állapotban és ezt szerintem nem csak mi látjuk így. A jobb minőségű járműveiknek ugyanis a 80-90 százaléka Pest megyében található, itt pedig inkább olyanok, melyek már évekkel ezelőtt sem számítottak ideálisnak – tették hozzá.

A Magyar Dolgozók Szakszervezete számára gyűjtött aláírási papírokon három kategória közül választhattak az érdeklődők: jó állapotúnak, elfogadhatónak, vagy nem elfogadhatónak tartják-e az autóbuszok állapotát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.