- hirdetés -

Az orosházi fiatal egyéniben és váltóban is eredményesen szerepelt a százhalombattai szenior rövidpályás nemzetközi úszóversenyen.

A Győri Zabolátlan Sportegyesület színeiben állt rajtkőre Fehér Benjámin (A kiemelt képen középen – a szerk.). Az I. korcsoportban induló (25-29 évesek) úszó nagy elvárásokat támasztott önmagával szemben a mintegy négyszáz nevezőt felvonultató kiíráson. Elmondása szerint elégedett teljesítményével, több számban országos csúcsot döntött.

Tavaly elkezdtem a toborzást és erre a versenyre már egy egész jó csapat jött össze volt úszótársakból, versenytársakból, ezt bizonyítják a váltó sikereink is. Egyéniben 100, 200, 400 gyorson 100, 200 vegyesen és 100, 200 pillangón versenyeztem. A gyorsúszó számok közül 100-on szoros küzdelemben, 200-on és 400-on fölényesnek mondható előnnyel nyertem. Emellett a 200 pillangót is sikerült megnyernem, valamint 100 pillangó és 200 vegyes számokban második lettem. Tavaly mindössze hat tizedmásodperccel úsztam gyengébb időt, mint a korosztályom országos csúcsa, ezért akkor elhatároztam, hogy ezt a csúcsot meg szeretném dönteni. Ez sikerült is, a tavalyi időmnél két másodperccel gyorsabban teljesítettem a távot. Emellett 200-on is sikerült jobbat úsznom, az aktuális korosztályos országos csúcsnál, így rövidpályán már két egyéni számban is csúcstartó vagyok – mondta el Fehér Benjámin.

A Gubics Máté, Fernanda Armenta, Elbert Stefánia és Fehér Benjámin alkotta mix gyorsváltó (Fotó: egyesület)

A váltószámokban is szép sikereket ért el. A 4×50-es férfi gyorsváltó (Gubics Máté, Doba Alfréd, Sprőber Soma, Fehér Benjámin) négy másodperccel döntötte meg a korábbi országos csúcsot az első korcsoportban (100-119 összesített életév), valamint a 4×50-es mix gyorsváltó (Gubics Máté, Fernanda Armenta, Elbert Stefánia, Fehér Benjámin) is országos csúccsal nyert. Megjegyezte, mindkét váltógyőzelemhez aktívan hozzájárult. Ráadásként a 4×50 méteres vegyesváltó (Csiky Velimir, Gubics Máté, Falvi Zsolt, Fehér Benjámin) 2. korcsoportosok (120-159 ö. életév) versenyét is megnyerte a csapattal.

– Összességében kijelenthető, hogy az előzetes elvárásaimat felülteljesítettem. Remélem továbbra is zökkenőmentes lesz a felkészülés – tette hozzá.

A következő megmérettetése április 18-19-én, Hódmezővásárhelyen az országos bajnokság lesz, június 1-7. között pedig Budapest ad otthont a senior úszók Európa-bajnokságának. Mindkét versenyen a százhalombattaihoz hasonló szép eredmények elérésére készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.