- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ adott otthont február 25-én a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesület farsangi rendezvényének. Az eseményt a vendéglátáson kívül jelmezverseny, egyéni és csoportos előadások is színesítették.

Megyei farsangi rendezvényt tartott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi csoportja február 25-én, a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében. A második éve ismét Orosházán rendezett eseményre a megye minden pontjáról érkeztek sorstársak. A tavalyi évhez képest azonban számos újdonságot tartogatott a rendezvény.

– Egy kicsit változtattunk az eddigiekhez képest, a jelmezes beöltözés ugyanis korábban nem számított hagyományosnak. Ezúttal azonban jelmezversenyt hirdettünk a 12 beöltöző között, különböző zsűri és közönség által megítélt díjak találnak majd gazdára – mesélte a részleteket Sipos Erika, az egyesület orosházi körzeti csoportjának vezetője.

Elmondta, a 2020-as évre is megvannak már a különböző rendezvények tervei, de a körzeti csoportban tartott összejöveteleken is igyekeznek mindig valami újdonságot kitalálni. Sipos Erika nyitó gondolatai után Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a farsangi mulatság résztvevőit, kiemelve az érdekes jelmezeket és a jó társaságot, valamint megköszönve a szervezők munkáját.

– Fantasztikus előadásokban volt részem korábban az egyesület rendezvényein, úgy gondolom, több színház is megirigyelhetné az előadásokat. A legfontosabb, hogy ebben a csodálatos közösségben mindenki jól érezze magát – tette hozzá a polgármester.

A köszöntéseket követően a vállalkozó kedvű résztvevők végre bemutathatták jelmezeiket, volt aki focistának, úttörőnek, Hófehérkének vagy Kleopátrának öltözött. A bemutató után következhettek az egyéni műsorok, de a Dávid Zoltán által emlegetett humoros, szórakoztató színdarab sem maradt el, az egyesület tagjai idén is kitettek magukért. A jelmezverseny eredményhirdetését a mindenki által nagyon várt tombolasorsolás előzte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.