- hirdetés -

Továbbra is őrzi harmadik helyét a Gyöngyös csapata az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság küzdelmei során. A jó teljesítménynek továbbra is tevékeny részese az orosházi születésű balszélső, Varsandán Milán, aki hét gólt szerzett csapata legutóbbi bajnokiján. Utolsó találata a győzelemről döntött.

Varsandán Milán korábban hosszú éveken keresztül erősítette a Gyöngyös gárdáját, majd két évet Balatonfüreden töltött. Tavaly igazolt vissza régi-új csapatába, a korábban kiesés ellen küzdő együttes pedig ismét a felsőházig jutott. Az idei szezon fantasztikusan alakul számukra, Milán tavaly novemberben adott értékeléséhez hasonlóan továbbra is a harmadik helyen várják a folytatást.

– Úgy gondolom, reális cél lehet, hogy a szezon végén elcsípjük az EHF Kupa indulást jelentő egyik helyezést, bár nagyon szoros a mezőny a harmadiktól a nyolcadik pozícióig. A játékunk nagyon szépen fejlődik és ezt igyekszünk tartani a jövőben – mesélte Varsandán Milán.

Továbbra is a harmadik helyen áll csapatával, csak a Veszprém és a Szeged van előttük (Fotó: Magyari Máté)

Legutóbb Budakalászon játszottak, ahol viszont nem várt nehézségekbe ütköztek. Szoros mérkőzésen, 30-31-es győzelemmel szerezték meg a két pontot. Varsandán Milán ehhez hét góllal járult hozzá, utolsó találata mindössze 8 másodperccel a vége előtt született meg, bebiztosítva ezzel csapatának a győzelmet.

– Az egy külön öröm természetesen, ha az én gólommal tudjuk megnyerni a mérkőzést, de nagyobb jelentőséget nem tulajdonítok neki Mindig az adott helyzet hozza ezeket a szituációkat. Volt már benne részem, hogy a győztes gólt én szereztem és bízom benne, hogy lesz is még – tette hozzá a játékos.

Remek őszi szezont zárt az orosházi születésű játékos, de tavasszal sem hagyott alább a lendülete (Fotó: HE-DO B. Braun Gyöngyös Facebook-oldala)

Addig azonban még újabb kemény küzdelmek várnak rájuk, melyhez Varsandán Milán is sokat tehet még hozzá góljaival és a rá jellemző megbízható játékkal. Jelenleg csapata házi góllövőlistájának harmadik helyén áll, a bajnokság mellett a kupaküzdelmeket is figyelembe véve 21 mérkőzésen 78 gól a mérlege.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.