- hirdetés -

Évek óta visszatérő vendégnek számít a Székács József Evangélikus Iskola az Associaton of Christian Schools International – Europe (közismertebb nevén: ACSI) által szervezett diákvezető konferenciának. Ez tavaly októberben sem volt másként, a hazaérkezés után kitalált ötletüket pedig sikerült is megvalósítaniuk az iskolában február 18-ra.

Az október 2-5. között rendezett ACSI konferencián többek közt plenáris előadásokon, csoportos beszélgetésekben, műhelymunkában vehettek részt a tanulók, de közben találkozhattak más nemzetek tanulóival is. A tavalyi konferencia minden addigi méretet meghaladott, 460-an vettek rajta részt, köztük a Székács iskola öt diákja.

Csizmadia Laura, Nagy Luca, Nagy László, Palacsik János és Szabó Réka kísérő tanáruk, Schmittinger Anikó társaságában utaztak Vajtára, ahol életre szóló élményekkel gazdagodtak. Abban a reményben tértek haza, hogy át tudják majd adni diáktársaiknak az ott megszerzett tapasztalatokat, ötleteket.

Ez sikerült is nekik, február 18-án egy Prayer Day, azaz Imádság Nap nevű kezdeményezéshez csatlakozik az intézmény, mely során a keresztény iskolák imádságban gondolnak egymásra és másokra. Az osztályok a hitoktatók és az osztályfőnökök segítségével hittanórákon, áhítatokon, osztályfőnöki készülnek a kezdeményezésre.

– Az alsós osztályok ilyenkor közösen megalkotják az imádságukat, köszöneteiket, kéréseiket, amit felírnak egy összekulcsolt kezet formázó „imádság lapra”. A nagyobbak már egyénileg is létrehozhatják saját imádság lapjukat, melyre természetesen név nélkül kerülnek fel a gondolataik. Minden osztály hozzájárul a közös imádságfal létrehozásához, sőt a felnőttek is aktív részesei ennek, ők is elkészítik a lapjukat – írta közleményében az iskola.

Az elkészült imádságokat az ACSI faliújságára teszik ki a diákok. Emellett az iskola is kiválaszthat egy-egy országot, intézményt vagy helyet, akiért imádkozhatnak, de üdvözlőlappal is jelezhetik feléjük.

Kiemelt kép: Az ACSI konferencián résztvevő csoport ötlete most megvalósult (Fotó: iskola)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.