- hirdetés -

A reggeli, jéggel, szélviharral, dörgéssel, villámlással érkező ítéletidő hatalmas károkat okozott városszerte.

A vásárcsarnok tetejét majdnem teljes egészében letépte egy szélroham. A csarnok környéke szinte háború sújtotta övezethez hasonlít. Leszakadt, földön heverő tetődarabok, kettétört fák, lógó távközlési vezetékek mindenfelé. A szélvihar a tető egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be. Egy darab még a szemben levő lakásba is bement az ablakon át, a másik pedig a negyedik emeletnél áll ki a falból.

A további károk megelőzésén és a biztonság megteremtésén dolgoznak a katsztrófavédelem munkatársai (Fotó: Palcsek István)

A Katasztófavédelem munkatársai azonnal a helyszínen voltak és megkezdték a károk elhárítását, és a továbbiak megelőzését. Ez utóbbira szükség is volt, mert fél kilenckor ismét szinte esti sötétség, dörgés-villámlás és újabb jégvihar érkezett.

Orosháza Polgármestere, Dávid Zoltán is a helyszínre sietett és Benkő Ferenccel, a Városüzemeltetési Zrt vezetőjével, valamint a katasztrófavédelem szakembereivel egyeztetett a legsürgősebb teendőket illetőleg. Benkő Ferenc kérdésünkre elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot a tetőszerkezetet készítő céggel. – Rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb álljon rendelkezésre az új tető alapanyaga. A mai napon összeülünk a különböző szakterületek képviselőivel, a közeli és a távolabbi teendők megbeszélése érdekében – tette hozzá.

A legsürgősebb és a későbbi teendőket is megtervezik (Fotó: Palcsek István)

A Vásárcsarnokot egyenlőre lezárták. A veszélyes helyeket, ahol tilos tartózkodni, szalagkordonnal jelezték. A katasztrófavédelem munkatársai hamarosan megkezdik a tető maradványainak eltávolítását.

Dávid Zoltán elmondta, hogy személy szerint ő, de a város vezetése is minden lehetőt megtesz a károk mérséklése és mielőbbi helyreállítása érdekében. – A csarnok tetőszerkezetét a lehető legbiztonságosabbra kell megépíteni, hogy még az ilyen extrém időjárásnak is ellenálljon – jelentette ki a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.