- hirdetés -

A lila-fehér klub a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének alkalmatlansága miatt költözik Szegedre.

A Magyar Labdarúgó-szövetség játékra alkalmatlannak minősítette a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét, így az Újpest már a szombati, Ferencváros elleni rangadóját sem tudta megrendezni ott. Azt a meccset későbbi időpontra halasztották. A lilák következő hazai meccsüket a MOL Fehérvár ellen játsszák a Magyar Kupában február 11-én, kedden. Az újpestiek Szegeden találtak rá ideiglenes otthonukra.

Az Újpest csütörtökön azt is bejelentette, hogy a stadionja gyepszőnyegét csak március végén tudja felújítani, így akár az is előfordulhat, hogy rövidesen nemcsak Magyar Kupa-, hanem élvonalbeli meccseket is rendeznek a szeptemberben átadott szegedi stadionban. Az Újpest ebben a hónapban a Kaposvárt és a Puskás Akadémiát is vendégül látja a bajnokságban – írja a szegedma.hu.

A IV. kerületi „teleregényhez” az is hozzátartozik, hogy az újpesti ultrák a belga tulajdonos ellen bojkottot hirdettek. Mindaddig nem látogatják a mérkőzéseket, amíg a jelenlegi tulajdonos vissza nem állítja a klub régi címerét.

Tehát most a liláknál nincs se ütőképes csapat, se címer, se stadion, se szurkolói háttér. Ennek tudatában kérdeztünk meg néhány Orosházán, Nagyszénáson élő újpesti szimpatizánst, mi a véleménye a kialakult helyzetről, mi lehet a megoldás és készül-e meccsre járni a csupán 60 km-re levő Szent Gellért Fórumba.

Balla Lajos: – 1885-óta ez az egyesület nagyon sok örömöt és szép eredményeket hozott szurkolóinak. Ezért állunk értetlenül, mi Újpest szurkolók ehhez az új negatív helyzethez. Ez senkinek nem jó, sem a szurkolónak, sem az UTE-nak sem az UFC-nek, sem az MLSZ-nek. Segítő kezet várnánk és korrekt tájékoztatást a médiumoktól is. Az ultrák bojkottot hirdettek, tehát bárhová is megy a csapat, ők nem lesznek ott – illik betartani mindenkinek. Én és orosházi szurkoló társaim szolidaritást vállaltunk a tüntetéssel, más lehetőségünk erre a patt-helyzetre nincs. A belga tulajdonos nagyon magasra árazta be a klub árát, de bízunk benne, hogy ránk talál a szerencse egy új tulajdonos személyében, aki valóban eredményeket is szeretne elérni.

Polyák László: – Én még a Fazekas, Bene, Dunai II, Zámbó korszakban lettem Újpest szurkoló, abban az időben látványos futballt játszottak és nyerték a bajnoki címeket. Az utolsó nézhető csapat a Mészöly-Véber edződuó idejében volt, tele magyar labdarúgókkal. A mai, „ics”-re végződő külföldi labdarúgókról nem tudok sok jót mondani. Az MLSZ sok pénzzel támogatja a klubokat, nem hiszem el, hogy a fiatal magyar focisták drágábbak, mint a külföldiek. Ha magyar játékosok futnának ki a pályára, duplájára nőne a nézők száma, ha visszaállítanák a régi címert az ultrák is visszatérnének a stadionba. A címer nálam szent. Annak örülök, hogy Szegeden játszik a csapat, nem értek egyet a bojkottal, ha tehetném, ott lennék a keddi kupa-, és a többi NB I-es meccsen, hiszen régiónkban évek óta nem rendeztek első osztályú mérkőzéseket.

Szappanos Zoltánné Szénászki Gyöngyi: – Személy szerint felháborítónak tartom azt, ami jelenleg szeretett klubunknál zajlik. Ez van akkor, ha egy olyan ember kezébe kerül egy csapat, akinek semmilyen kötődése nincs hozzá! Elvette a címerünket, minden Újpest-kötődésű játékost meneszt, szurkolóellenes és nézzük meg, mi van épp imádott stadionunkban. Akármennyire is fáj, de támogatom a bojkottot, bár hiszem, hogy csak a tulajdonosváltás lenne az egyetlen megoldás.

Kasuba Zoltán: – A csapat az elmúlt években nem tud folyamatosan átlagnál jobban teljesíteni, de megpróbál dominálni. A pálya nem a csapaté, nem a klub dönt a felújításokról. A címer kérdése nehéz, mert a tulaj azt szeretné, ha a csapat részesülne a marketingbevételekből. Valami kompromisszum kellene. Gondolom, lehetett volna Újpesthez közelebb pályát találni, de ehhez fogadói akarat is szükséges, ami Szegeden megvolt.  Ha a munkám engedi, valószínű, hogy elmegyek egy-két meccsre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.