- hirdetés -

Viszonylag későn, 10 éves korában kezdett el focizni Szabó Áron, de hamar bejátszotta magát az OMTK-ULE korosztályos csapataiba. A felnőttek közt fiatalon, 16 évesen mutatkozott be, de nem szeppent meg, gólokkal hálálta meg a bizalmat. Szorgalmát és elhivatottságát a február 1-én rendezett bálon díjjal jutalmazta az egyesület.

– Hatodik osztályos koromban ismerkedtem meg egyesületi szinten is a focival. Édesapám is labdarúgó volt, neki azonban volt egy nagyobb sérülése, ezért engem is nagyon féltett. Végül azonban sikerült meggyőznöm. Az osztálytársaim unszolására mentem le az első edzésre, az alapokat Berta József révén tanultam meg. Hamar kiderült, hogy nem leszek védőjátékos, már akkor is csatár poszton helyezkedtem el – mesélt a kezdetekről Szabó Áron.

Az utánpótlásévek alatt szép sikereket ért el, a 2015-ben bajnoki címet szerző együttesnek is a tagja volt. A teremtornákon is rendre kijött nekik a lépés, Szolnokról többször is aranyéremmel tértek haza, az U11-es évük alatt pedig Egerben is felállhattak a dobogó második fokára egy rangos megmérettetésen. Szép emlékekként gondol vissza az akkori évekre, a Berta Józseffel és Buza Barnabással eltöltött időszakra.

Fiatalon megkapta a bizalmat, de élt is vele (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Szinte minden szezonban szép eredményeket értünk el és csak egy nagyon kicsi hiányzott ahhoz, hogy még jobb legyen. Ennek ellenére egyáltalán nincs hiányérzetem, a felnőttcsapat mérkőzései mellett most is igyekszem segíteni a jelenleg U19-es korosztályt. Ugyan idén fogok érettségizni, de szerencsére sosem okozott gondot összeegyeztetni a tanulást az edzésekkel és a mérkőzésekkel – tette hozzá.

Nagyon fiatalon, 15 évesen hívták meg az ULE felnőttkeretébe, a debütálás pedig a 16. életévének betöltésével érkezett el. Rögtön a nagy rivális nagyszénásiak ellen léphetett pályára, először negyed órányi játéklehetőséget kapott a felnőttcsapatban. A mérkőzést 1-0-ra nyerték meg, később pedig fokozatosan bejátszotta magát a kezdőcsapatba.

– Eleinte furcsa volt, kezdetben nem is nagyon találtam a helyem, de fokozatosan elkezdtem beilleszkedni, megszerettem a közösséget. Amikor még a megye II-es bajnokságban játszott a csapat, az alapszakaszt követő felsőházi rájátszásra szívesen gondolok vissza, jól ment a játék, jöttek a gólok is. Sokat köszönhetek edzőnknek Buza Barnabásnak, aki mindig bizalommal fordult felém – mesélte.

10 évesen ment le első edzésére, de hamar bejátszotta magát. Február 1-én díjjal jutalmazta az egyesület (Fotó: Palcsek István)

Hozzátette, a jelenlegi szezon ugyan nem indult jól, de az elmúlt évek eredményei azt mutatták, hogy az őszt egy sokkal eredményesebb tavasz követte. Ebben bízik idén is, célja, továbbra is gólokkal meghálálni a bizalmat és minél jobb helyezéshez segíteni együttesét. Igyekezetét a február 1-én rendezett bálon díjjal jutalmazta a csapat, ez azonban nem érte váratlanul.

– Azért számítottam rá, mert aznap volt a szalagavatóm és szóltak nekem, hogy nagyon siessek, mert számítanak rám. Nagyon jólesett, hogy a rengeteg munka és edzés végre meghozta gyümölcsét. Ez is egy plusz motivációt jelent számomra a tavaszi szezon kezdetére – zárta le a beszélgetést a fiatal játékos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.