- hirdetés -

Ismét elkószált otthonából az egyszer már megszökött és megkerült kenguru, ezúttal azonban nem úszta meg sértetlenül a kalandot.

Az egyik orosházi cég munkásszállító kisbuszának sofőrje kedd reggel Orosházán, a Földvári úton befelé jövet arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó autós hirtelen félrerántja a kormányt és utána továbbhajt. Alapos meglepődéssel tapasztalta, mikor odaért, hogy egy sérült kenguru volt a hirtelen manőver okozója.

– Megálltam és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lekísértük, lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült és valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket és elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is – meséli a kisbusz vezetője.

A történet happy enddel végződött az Ausztráliától messze került, vándor kedvű kenguru számára. Sokkal jobban járt, mint a tűzvész elől menekülő fajtársai. Értesüléseink szerint Budapestre az állatkórházba szállították és minden remény meg van a teljes felépülésére.

Helyreigazítás:

Megtudtuk, hogy a most először elkóborló kenguru sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni.

Kiemelt képünk illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.