- hirdetés -

Kettős találkozót rendeztek szombat délelőtt az ULE-Sportcentrumban. Mindkét csapatunk győzelemmel zárta a mérkőzést.

Az OMTK-ULE és az OMTK-Rákóczi is felkészülési mérkőzést játszott február 1-jén. A két egymást követő mérkőzés egy forgatókönyv alapján íródott, mivel mindkét csapatunk kétgólos hátrányból fordította meg a találkozót a mérkőzések derekán.

Péli gólja döntött

Először a megyei I.osztályban szereplő OMTK-ULE lépett műfűre délelőtt 10 órakor. Ellenfél a Csongrád megyei Tiszasziget csapata volt, akik szintén megyéjük első osztályában szerepelnek.

OMTK-ULE – Tiszaszigeti SE    3 – 2    (0 – 2)

OMTK-ULE Sportcentrum, 50 néző, vezette: Mezei Máté és Bozó Norbert.

OMTK-ULE: Marunák – Vincze, Szabó N., Deli, Selmeczy – Takács. Fehér, Harangozó, Szabó Á. – Simon, Péli. Játszott még: Varga P., Tóth-Kása. Edző: Buza Barnabás.

Tiszasziget: Czirják (Kiss) – Fődi, Bálint D., Farkas, Bálint T. – Puskás, Godó, Kökény, Bánóczky –  Szalai, Rutai. Játszott még: Tóth, Réczi, Teschner, Gyurkovics, Zámbori. Edző: Bernáth Péter.

Szűk negyedóra alatt eldönthette volna a mérkőzést az ULE. A 3. percben Szabó Áron lövését védte bravúrral a kapus. A 9. percben Szabó Á. bal oldali lapos beadását Simon rúgta fölé. A 12. percben Péli lapos visszagurított labdáját Takács vágta az égbe. A 26. percben a vendégek veszélyeztettek. Rutai iramodott kapura, majd gurított a hosszú sarok mellé. A 30. percben Godó lépett ki a védők vonalából és a kapust kicselezve gurított éles szögből a hálóba, 0-1. A 33. percben Rutai a kint álló Marunák felett 35 méterről emelte a labdát a hálóba, 0-2. Az 55. percben Vincze lőtt 14 méterről a kapuba, 1-2. Nagy erőket mozgósított az Orosháza az egyenlítésért, de Fehér, majd Simon és Péli lövése célt tévesztett. A 79. percben Selmeczy megmozdulása a játékvezetőnél 11-est ért, de Fődi mellé rúgta a büntetőt. A 83. percben egyenlített az ULE. Vincze jobb oldali beadását Simon vágta a bal felsőbe, 2-2. A 88. percben Simon jobb oldali beadását Péli fejelte a hálóba, 3-2.

Buza Barnabás: Sokkal frissebben mozogtunk, mint szerdán Vásárhelyen. Ez azt mutatja, hogy a csapatban sok erő lakozik. Pozitívum, hogy kétgólos hátrányból fordítottunk.

Bernáth Péter: Az amatőr hibákat ki kell venni a játékunkból.

Varga duplázott

Az ULE meccse után 12 órakor a Rákóczi lépett pályára. Dudásék a megyei III. osztály élcsapatát, a Szabadkígyóst fogadták.

OMTK-Rákóczi – Szabadkígyósi SZSC     3 – 2       ( 1 – 2)

OMTK-ULE Sportcentrum, 40 néző, vezette: Mezei Máté és Bozó Norbert.

Rákóczi: Szabó P. – Lászik, Varga P., Harmati, Buczku, Csőke – Simon, Tóth L., Tóth-Kása, Pecznyik, Dudás. Játszott még: Jónás, Tóth II., Kasza T., Dobi. Edző: Kvasznovszky József.

Szabadkígyós: Melich – Maglóczki, Alb, Frankó, Szabó Z. – Grim, Milek, Matuska, Sebestyén M., Csiernyik, Török Sz. Játszott még: Kiss P., Hegedűs, Sebestyén A., Sebestyén D., Ragály, Képíró. Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Fotó: Palcsek István

Hidegzuhanyként két gyors vendég góllal kezdődött a mérkőzés. A 3. percben büntetőhöz jutott a Szabadkígyós. A 11-est Török Sz. a kapu bal oldalába lőtte, 0-1. A 10. percben Milek labdát szerzett és kilőtte a hosszú sarkot, 0-2. A 29. percben Varga P. az oldalvonal közeléből elvégzett szabadrúgása csapódott a rövid sarokba, 1-2. Az 57. percben Pecznyik 17 méterről leadott lövése a kapus kezét érintve jutott a hálóba, 2-2. A 63. percben Milek ajtó-ablak helyzetben mellé lőtte a labdát. A Rákóczi nagy nyomást helyezett a vendégek kapujára. A 76. percben Dudás 16 méteres szabadrúgása szállt fölé. A 85. percben Tóth II. lövését ütötte bravúrral szögletre Melich kapus. A 86. percben Tóth L. szögletét Varga P. fejelte a bal felső sarokba, 3-2. A mérkőzés parázs hangulatban ért véget.

Fotó: Palcsek István

Kvasznovszky József: Kétgólos hátrányból sikerült fordítanunk, ennek pozitív üzenete van.

Február 5-én, szerdán az OMTK-ULE Algyőn vendégszerepel, míg a Rákóczi az ULE-Sportcentrumban fogadja 18 órakor a Mezőhegyesi SE csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.