- hirdetés -

Az Orosházi Férfi Kézilabda Sport Egyesület is érintett a vesztegetési ügyben. A klubvezető önmagára és az ügyben résztvevő játékvezetőkre is terhelő vallomást tett.

A nyolc személyt érintő kézilabdás vesztegetési üggyel a Duna Tv Kékfény című műsorának január 20-i adása foglalkozott részletesen. Ebből kiderült, hogy négy játékvezetőről, két edzőről, egy sportegyesületi elnökről és egy külsős közvetítőről van szó.

A műsor felvezetőjében elhangzott: az ügyészek szerint a négy bíró pénzt fogadott el a két edzőtől és a klubvezetőtől, akik a mérkőzések befolyásolását kérték tőlük. Az egyik játékvezető magas rangú rendőr volt, az ő ellenőrzése közben merült fel a bundagyanú.A nyomozás a 2016-17-es szezon végéig tartott.

A vádiratok alapján a vádlottak három első-, két másodosztályú és egy Liga Kupában rendezett mérkőzés eredményét befolyásolták, illetve próbálták befolyásolni. Utóbbi éppen a 2017. március 29-ei, Eger-Orosháza 26-25-tel végződő kupatalálkozó volt.

Az érintett hat meccsből ötször nem is az a csapat nyert, amelynek vezetői pénzt ígértek a győzelemért, így sokszor a beígért összeget sem adták át. Ez azonban nem is feltétele a vesztegetésnek, már az is bűncselekménynek minősül, ha valaki a jogtalan előny ígéretét elfogadja. Az ügyészség szerint a lehallgatott telefonbeszélgetések pedig ezt bizonyítják.

Az egyik edző, és az orosházi klub elnöke terhelő vallomást tettek a többiekre. Tavaly ősszel előbbi másfél év felfüggesztett börtönbüntetéssel, míg utóbbi 800 ezer forint pénzbüntetéssel megúszta az ügyet.

A hat vádlott az előkészítő ülésen nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról, nem érzik magukat bűnösnek. Az eljárásban az első tárgyalási nap április 17-én lesz a Fővárosi Törvényszéken.

Zárt ülésen beszámolót várnak

A legutóbbi testületi ülésen is szó volt az ügyről. A képviselők az MSZP-s Fetser János kezdeményezésére megszavazták, hogy az utóbbi években jelentős támogatásban részesülő OFKSE vezetésétől egy beszámolót kérnek, amelyet zárt ülés keretében hallgatnak meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.