- hirdetés -

Országos döntőben szerepelt a Táncsics gimnázium lány kézilabdacsapata. A Győrben múlt hétvégén rendezett eseményen végül a hetedik helyen végzett az orosházi együttes.

Rangos mezőny jött össze az V-VI. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében. Többek között a házigazda Győr mellett, Budapestről, Debrecenből és a Balaton partjáról is érkeztek csapatok, ide jutott be tavaly decemberben a Táncsics gimnázium együttese is.

Az orosháziak a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziummal, a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziummal és a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakgimnáziummal szerepeltek egy csoportban. Itt végül a harmadik helyen végeztek, miután a Dunaújvárostól 22-21-re, a Győrtől 32-11-re kaptak ki, míg a debrecenieket 26-17-re múlták felül.

Gabnai Alexandra (Fotó: Diákolimpia Facebook)

A keresztjáték következett a másik csoport negyedik helyezettje, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium gárdája ellen, ahol végül 21-16-ra maradtak alul Marton Richárd tanítványai. A helyosztón ismét a Debrecennel játszottak, 20-15-ös győzelmükkel a hetedik helyen végeztek a táncsicsisták.

– A csapat nevében is mondhatom, hogy felejthetetlen élmény volt ez a pár nap Győrben. Mindent beleadtunk, és azt gondolom, hogy büszkék lehetünk magunkra, hiszen az ország legjobb nyolc együttese közé tartozunk – fogalmazott az együttes egyik hálóőre, Gedó Fanni.

Gedó Fanni (Fotó: Diákolimpia Facebook)

A kapus élménybeszámolójában megemlítette, hogy a program részeként a Győri Audi ETO csarnokában is fotózkodhattak, míg az eredményhirdetésen a magyar kézilabdázás egyik ikonja, Görbicz Anita adta át az okleveleket és az érmeket.

A tornát a fonyódi Mátyás Király Gimnázium nyerte, amelynek az orosházi Vajer Blanka is tagja volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.