- hirdetés -

Gyakorlatot tartottak az orosházi tűzoltók az új magasból mentő létrás szerrel január 23-án. A feltételezés szerint egy sérült fent rekedt a húsz méter magas épület tetején, őt kellett egy mentőhordággyal lehozni és átadni a mentőszolgálat szakembereinek.

Tűzoltóautók keltették fel a figyelmet csütörtök délelőtt a Kossuth utcai hétemeletes lakótömb mögött. Nem történt baleset, nem volt tűz, csak az orosházi tűzoltók gyakorlatot tartottak az új létrás járművükkel. A magasból mentő eszközt egy héttel ezelőtt állították szolgálatba, amelyről mi is beszámoltunk.

Fotó: Rosta Tibor

Németh László orosházi parancsnokhelyettes elmondta, hogy az éves képzési tervükben szerepelt a január 23-i gyakorlat. A Kossuth utcai tömbháznál a középmagas, illetve magas épületek tüzeinek oltására tudnak felkészülni.

A feltételezés alapján egy személy súlyosan megsérült a tömbház tetején, ami miatt nehezen szállítható. A tűzoltók beavatkozására volt szükség, hiszen több mint húsz méter magasból kellett lehozni egy mentőhordágy segítségével a sebesültet, (ami ezúttal egy kilencven kilogrammot nyomó bábu volt) majd ezután adták át a mentőszolgálat szakembereinek.

Fotó: Rosta Tibor

A parancsnokhelyettes elmondta, hogy már több mint száz órát gyakorlatoztak a speciális magasból mentővel, amely a helyszínre érkezéstől számítva két percen belül képes harminc méter magasra feljuttatni a létrát. Az alábbi videóban pedig további érdekességek és részletek is kiderülnek a járművel kapcsolatban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.