- hirdetés -

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett nagyszabású ünnepségen Budapesten, az Uránia filmszínházban adták át a tavaly decemberben odaítélt Minősített Könyvtár címeket.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárat Buzai Csaba igazgató és Csányiné Kádár Tünde könyvtáros képviselte az ünnepségen. A mini delegációt elkísérte a fővárosba városunk polgármestere, Dávid Zoltán is.

Dávid Zoltán polgármester is elkísérte a könyvtárosokat (Fotó: Justh VK)

Impozáns programot tekinthettek meg a meghívottak, közte Sára Sándor filmrendező egyik eddig soha nem látott alkotásának vetítését, a Budapesti Filharmónia Társaság zenekara által előadott Himnuszt, Szecsődi Ferenc hegedűművész produkcióját, és még sorolhatnánk.

A közművelődés Minőségi Díj és a Minősített Könyvtár címet igazoló okleveleket Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól és Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkártól vehették át a díjazottak. Minősített Könyvtár címet az orosházin kívül még hat könyvtár vezetője vehetett át.

Öt éven át biztosan a könyvtáré lesz (Fotó: JusthVK)

Buzai Csaba könyvtárigazgató az oklevél átvétele után elmondta: – A díj kötelez. Azzal, hogy ezt a címet megkaptuk, elértünk egy szintet, amely szintet kollégáimmal együtt mindenképp meg szeretnénk tartani, sőt emelni, ha sikerül. Illusztris társaságba kerültünk, és természetesen itt is szeretnénk maradni az öt év eltelte után is – tette hozzá az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.