- hirdetés -

Rendhagyó foglalkozáson vehettek részt a Vakok és Gyengénlátók Orosházi Körzeti Csoportjának tagjai kedden. A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban megvalósuló eseményen a látássérülteknek kifejlesztett társasjátékot próbálhattak ki a résztvevők.

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének Orosházi Körzeti Csoportja január 21-én tartotta soron következő találkozóját a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Az éves program véglegesítését követően egy különleges társasjátékot próbálhattak ki a tagok.

(Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár)

– A Pontról-pontra társasjátékot a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének 100. jubileumi évfordulójára készítette Bieber Mária – ismertette Sipos Erika, a Vakok és Gyengénlátók a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének Orosházi Körzeti Csoportvezetője.

A vezető kiemelte, a játék többek között Louis Braille életéről adott ismereteket.
– A játék alapja a pontírás, így együtt játszhatja vak, gyengénlátó és alig látó is. A feladatok kérdései közt találkoztunk a pontíráshoz kapcsolódó kérdésekkel, emellett a jubileumi évre is kitér a készítő – magyarázta.

Sipos Erika elmondta, a Békés megyei egyesület átdolgozta a kérdéseket saját életére is, így a válaszok érdekes és hasznos ismereteket adtak a játék résztvevőinek.
– A célunk az volt, hogy játékos formában ismertessük meg az egyesület régi és közelmúltbeli eseményeit, programjait a találkozón résztvevőkkel – zárta az interjút Sipos Erika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.