- hirdetés -

Népszerű ünnepe a városnak a kézilabda bál, ezt bizonyítja, hogy idén rekord gyorsasággal keltek el a jegyek. Szombat este több mint hatszázan ünnepelték a sportágat az Eötvös-csarnokban. A bevételt az utánpótlásra fordítja majd a két egyesület.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR és az Orosházi Női Kézilabda Club szervezésében bált rendeztek január 18-án, ezúttal is jó hangulatban. A kézilabda ünnepeként is számon tartott program már hagyomány, idén kilencedik alkalommal, és az eddigieket tekintve a legtöbb vendéggel tartották.

A bál szimbolizálja az orosháziak kézilabda szeretetét és a barátok összetartozását – hangsúlyozta megnyitóbeszédében az OFKSE elnöke, Vajer Tamás. Köszöntőjében dr. Dancsó József, az Exim bank vezérigazgató-helyettese, hasonló gondolatokat megfogalmazva, a mintegy 660 résztvevő sportág iránti szenvedélyét emelte ki.

Már megszokott, hogy a bálon elismeréseket ad át az Orosházi Kézilabda Baráti Kör. Életműdíjat kapott példamutatásáért, a sportág iránti elkötelezettségéért a kézilabdát még nagypályán kezdő Vidovenyecz Tibor is. A társaság orosháza ifjú tehetségei közül Gabnai Alexandra (ONKC) és Borbély Levente (OFKSE) teljesítményét ismerte el. Évek óta ad át különdíjakat a Békés Megyei Önkormányzat is, ebben az esztendőben a női szakágban Bíró Petra, a férfiaknál Molnár Gergő volt a díjazott.

Az utánpótlásra fordítják

Ahogy már megszokhattuk az elmúlt években, most is volt fontos célkitűzés. Dancsó Attila, az Orosházi Női Kézilabda Club elnöke elmondta, hogy a bál bevételét ezúttal a két egyesület utánpótlására fordítják majd.

A kilencedik kézilabdabál keretében a tombolán értékes nyeremények találtak gazdára. Kellemes, baráti hangulatban töltötte el az estét a több száz kézilabda- és sportbarát, a legkitartóbbak hajnalig maradtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.