- hirdetés -

Három kategóriában szavazhatnak a sportszeretők Békés megye 2019-es közönségdíjas sportolójára. Orosházi sportolók is bekerültek a jelöltek közé.

Mindhárom kategóriában hat-hat versenyző vagy csapat közül választhatnak a szavazó kedvű érdeklődők a beol.hu szavazásán. A honlapon január 20-án, 24 óráig lehet kiválasztani azokat, akiket méltónak gondolnak ahhoz, hogy Békés megye közönségdíjas sportolójává váljanak.

A jelöltek közé orosházi sportolók is bekerültek, akik teljesítményükkel rászolgáltak az elismerésre.

Puravecz Péter mozgalmas éven van túl (Fotó: Rosta Tibor)

A legjobb férfi sportolók kategóriájában megtaláljuk a Contact K.T.H.E. versenyzőjének és vezetőedzőjének Puravecz Péternek a nevét, aki rendkívül sikeres 2019-es idényen van túl a kick-box világában, a világbajnokságról két éremmel tért haza, de Orosháza Város Sportjáért díjjal is gazdagodott.

Véró Alex sem lehetett elégedetlen a tavalyi versenyszezonjával, a Toldi SE erőemelője a hazai mezőnyben elért sikerek mellett nemzetközi szinten sem tétlenkedett, májusban például világbajnoki címet szerzett Tokióban, majd szeptemberben Európa-bajnoki címét is megvédte.

Véró Alex Európa-bajnoki címét is megvédte 2019-ben

Csapattársa, Szabó Ágnes sem érdemtelenül került be a legjobb női sportolók listájára. A Toldi SE erőemelője a Nemzeti Versenysport Szövetség legjobbja lett, valamint Véró Alexhez hasonlóan a világbajnoki dobogó legfelső fokára állhatott fel, szintén megvédve címét.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiváló versenyzője Szél Anna Európa-bajnoki éremkollekcióját bővítette 2019-ben, ezúttal már a junior korosztályban. Anna végül a második helyen zárt, mindössze nagyobb értékű akció döntött az aranyérem sorsáról. Más nemzetközi versenyen már a felnőttek közt is bemutatkozhatott.

Szabó Ágnes újabb világ- és Európa-bajnoki címekkel gazdagodott

A legjobb Békés megyei csapatok kategóriájában az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata kapott helyet. A zöld-sárga mezes csapat meggyőző teljesítménnyel nyerte meg az NB1/B Keleti csoportjának küzdelmeit és jutott vissza egy év után ismét az élvonalba.

Sikeres tavaszi szereplésének köszönhetően ismét az élvonalban szerepelnek az OFKSE kézilabdázói (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az első helyezetteknek a díjat az Év embere, Év Békés megyei sportolói ünnepség keretében egy későbbi időpontban nyújtják át. Az érdeklődők ezen a linken adhatják le szavazatukat.

Kiemelt kép: Szél Anna tavaly megnyerte a címet, idén is esélyes (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.