- hirdetés -

A korábbi évekhez hasonlóan zajlik 2020-ban is a szelektív hulladék és a fenyőfák gyűjtése.

Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közleménye szerint a szelektív hulladékgyűjtés az idei évben is havonta egyszer lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Arra kérik a családi házas övezetben élőket, hogy a szelektív gyűjtésre csak a sárga gyűjtőedényeket használják. A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés a szükséges járatgyakoriság mellett továbbra is a szelektív szigeteken valósul meg.

Fontos, hogy a szelektív gyűjtőedénybe csak a felsorolt csomagolási hulladékok helyezhetők el, melyek vegyesen gyűjthetők. A papír, műanyag, fém vagy csomagolási hulladékokat később külön válogatják. A házhoz érkező szelektív hulladékgyűjtés első negyedéves időpontjai a következőképpen alakulnak:

Január 13-17. között
Február 10-14. között
Március 9-13. között

Fontos, hogy a szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladékgyűjtés napjaival. Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ezért arra kéri ügyfeleit, hogy a szelektív gyűjtőedényeket a megfelelő szállítási napon reggel 7 óráig helyezzék ki a kommunális edénnyel együtt.

Az első negyedévben három alkalommal szállítják a szelektív hulladékot (Fotó: fkf.hu)

Mi lesz a fenyőfákkal?

A karácsonyfák, fenyőfák gyűjtésére 2020-ban is két alkalmat biztosítanak.

Január 6-10. között
Január 20-24. között

A megadott időpontokban az elszállítás akkor történik, amikor a kommunális hulladék gyűjtése is, így csak a hulladékgyűjtő edény mellé kell kihelyezni a fenyőfákat úgy, hogy a gyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

Arra kérik a fenyőszállítást igénybe vevőket, hogy a kidobásra ítélt fákat a dekorációs elemektől mentesen helyezzék ki. A járatok csak egy alkalommal mennek végig gyűjtési útvonalakon, a később kihelyezett fákért már nem térnek vissza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.