- hirdetés -

73 éves korában elhunyt Molnár Magdolna pedagógus, címzetes igazgató, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyugalmazott igazgatója.

Molnár Magdolna 1946-ban született Nagyszénáson. Gimnáziumi éveit az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban töltötte, majd a JATE Bölcsésztudományi Karán szerzett magyar szakos középiskolai tanári diplomát.

Két évig a gádorosi általános iskolában dolgozott, majd 1975-től az orosházi Kulich Gyula/2. Számú Általános Iskolában folytatta munkáját. 1992-től tanított a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, 1995-től igazgatóként irányította az intézményt.

Mindig szívügye volt a tanítás, az iskola fejlesztése. Támogatta a nyelvoktatást és az akkor kialakítás alatt álló számítástechnika tagozatot. Elhivatott pedagógus volt, akinek a gyermekek oktatásán kívül a nevelés, az emberi értékek átadása, a művészetek iránti szeretetre nevelés volt a fő célja.

1987-ben Kiváló Munkáért kitüntetést kapott. Volt szakszervezeti vezető, munkaközösség-vezető, igazgatóhelyettes is. Szaktárgya tanítása mellett iskolakönyvtárosként, főiskolások szakmai gyakorlatvezetőjeként, nyári táborok, országjáró kirándulások vezetőjeként segítette iskolái pedagógiai munkáját.

Szakmai tudását képzések, önképzések révén folyamatos bővítette. A közoktatás vezetői posztgraduális képzést kitüntetéses oklevéllel végezte el 1996-ban, majd ő maga is gyakorlatvezetője lett a főiskolán ilyen szakon tanuló vezetőjelölteknek. Képzésen mélyítette el, majd az iskolai életben hasznosította ismereteit a pedagógiai program, vagy a minőségbiztosítás témakörében is. Sokszínű érdeklődése révén részt vett a Nyelvi, irodalmi kommunikációs nevelési program (NYIK) elterjesztésében, TIT Nyári Egyetemen, Tanárok Nyári Akadémiáján vett részt, OKJ-s grafológus végzettséget szerzett.

Igazi vezetőként nagy hangsúlyt fektetett a nevelőtestület építésére, a fiatal pedagógusok mentorálására. Bátran fordulhatott hozzá mindenki tanácsért, segítségért, baráti szóért. 2005-ös nyugdíjazása után még tovább tanított, lelkes tagja maradt a nevelőtestületnek.

Kifogyhatatlan lendületét, kimagasló szakmai tudását, évtizedes vezetői munkáját címzetes igazgatói címmel ismerte el a város. Legnagyobb elismerés azonban a szülők, a gyerekek, a kollégák szeretete volt, kiknek szívében örökre megmarad az emléke.

Kedves Magdi!

Elhivatott pedagógiai tudásod, emberi hozzáállásod, nyitott, kedves személyiséged továbbra is példaként szolgál mindannyiunk számára.

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.” Juhász Gyula

Temetése 2020. január 2-án 14 órakor a nagyszénási temetőben lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.