- hirdetés -

Februárban is rengeteg érdekes helyi embert és kezdeményezést mutattunk be olvasóinknak. Az orosháziak megmutatták jó ügyért képesek széleskörű összefogást létrehozni, legyen szó egy kutyák által szétmarcangolt kisfiú megsegítéséről vagy a koraszülöttmentőről.

Cirkusz volt a könyvtárban

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár fontos intézménye a városnak, tevékeny részese Orosháza kulturális életének. Programjainkkal minden réteget, minden korosztályt igyekeznek megszólítani és megnyerni az olvasás ügyének. Így volt ez februárban is, ahol a gyerekek kötéltáncosok, akrobaták, cirkuszi állatok, bűvészek, bohócok lettek. Játékos formában ismerkedhettek a cirkusz világa mellett a könyvtárral, az ottani hangulattal is.

Fotó: Rosta Tibor

Városunkból ment a segítség Ötvöskónyiba

A januári Ötvöskónyiban történt életveszélyes kutyatámadás indította meg az események sorát, melynek végkifejleteként Orosházáról indult egy adományokkal megrakott teherautó a Somogy megyei községbe. Az orosházi Halmai Endréné a Facebookon olvasta a tragikus esetet, melyben a húgát védő fiú vált a három kutya áldozatává. Éva a közösségi oldalon megosztotta, hogy ő bizony nem tud e mellet szó nélkül elmenni és segít.

A húgát védő hős kisfút mutatja a nagymama (Fotó: Fuszek Gábor)

Kovács György: büszke vagyok, hogy mindvégig Orosházát szolgáltam

Egész évben igyekeztünk bemutatni olyan helyi lokálpatrióta embereket, akik rengeteget tettek a városért, tevékenységükkel öregbítették Orosháza hírnevét. Ilyen volt Kovács György is, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a közigazgatásban. A hivatalban több pozíciót is betöltött ez idő alatt, de rendre megállta a helyét. Arra a legbüszkébb, hogy mindvégig a várost szolgálta.

Kovács György (Fotó: Rosta Tibor)

Orosháziak a megye legjobb sportolói között

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott év sportolója és év embere szavazás díjait február 4-én. Természetesen ismét voltak a pódiumra szólítottak között városunk kiválóságai, akik ráadásul nem is először vehették át ezt az elismerést. A leány utánpótlás korú versenyzők között a fiatal birkózó Szél Annát, a felnőtt hölgyeknél az erőemelő Szabó Ágnes.

Ötévente egyszer nyílik – Egy különleges virág Orosházán

Egy orosházi házaspár nem mindennapi növény tulajdonosa. Tripéné Kriczki Emma csodavirága ötévente egyszer virágzik. Őket is bemutattuk.

Fotó: Rosta Tibor

Egy szelfi, és ami mögötte van – Tvrtko posztja a Vasemberrel

Az ismert televíziós facebook oldalán osztotta meg a közös fényképet. A bejegyzés alatt később kialakuló kommentháborúra úgy reagált, az ítélkezés előtt érdemes megismerni, mi lapul a felszín alatt.

Az orosházi Vasemberrel készített korábbi interjúnkban már részleteztük, nemcsak egyedi megjelenésével, hanem lenyűgöző kertészeti alkotásaival is felhívja magára a figyelmet.

Áttörést ért el a sejtkutatásban – dr. Horváth Péter vehetett át elismerést

Az orosházi származású bioinformatikus érdemelte ki az idei évben a Szent-Györgyi Talentum Díjat. A kutató lapunknak elmondta, az általuk kidolgozott módszer a világon is egyedülálló, áttörést jelenthet többek között a daganatos betegségek kialakulásának megértésében.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Otthon érzi magát a női kézilabdázók húzóembere Orosházán

Szereti a nyugalmat, amit Orosházán tapasztal a fővárosi pörgős élet után Vörös Bettina. Három éve játszik a másodosztályú együttesben.

– Mielőtt idejöttem nem tudtam semmit a városról, de változásra volt szükségem. Elegem volt Budapestből, nyugodtabb környezetre vágytam. Hamar kiderült, hogy nagyon is élhető Orosháza. Mindent megtalálok, amire szükségem van, ha valami mégsincs akkor Szeged közel van. Nem bántam meg a döntésemet, szeretek itt élni és kézilabdázni – fogalmazott Tina, még a februári interjúnkban.

Fotó: Rosta Tibor

Célba ért az összefogás – Márciusban szolgálatba áll a koraszülött mentő a megyében

Országosan mintegy hétezer koraszülött vagy újszülött transzportot végeznek a koraszülött mentők. Az orosházi önkormányzat és a Linamar Hungary Zrt. élen járt abban, hogy március közepétől már a Békés megyei utakon is találkozhassunk egy speciális járművel.

Fotó: Dancsó József

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.