- hirdetés -

A dobogón telel a Rákóczi a megyei II/B osztályú labdarúgó bajnokságban. Tóth-Kása Sándor elnök, Csizmadia Imre ügyvezető és Kvasznovszky József edző értékelte az őszi teljesítményt.

Az OMTK-Rákóczi 14 mérkőzésből 11 győzelem mellett egy döntetlent játszott és csupán két mérkőzést vesztett el a bajnoki pontvadászat őszi szezonjában. A listavezető, 37 pontos Gyomaendrőd és a 2. helyezett, 36 pontos Mezőmegyer mögött a 3. helyen áll 34 pontjával a Rákóczi a tabellán. A telepiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mivel a Rákóczi – Lőkösháza mérkőzést nem játszották le, a szövetség döntését homály fedi. Amennyiben a három pont Rákóczitelepre kerül, akkor elmondhatjuk, hogy őszi első az OMTK-Rákóczi.

– A Rákóczi maximálisan teljesítette az elvárásokat, hiszen nem tudtuk, hogy a megyei II. osztály szétválasztásával a kialakult megyei II/B osztályban milyen erősségű csapatok lesznek. Ma már tudjuk, hogy három-négy kiemelkedő minőségű csapat vesz részt a bajnokságban, amelyekkel versenyzünk a dobogós helyezésekért.

Célunk továbbra is a felsőbb osztályba lépés, ez számszerűleg az 1-2. hely elérését jelenti – értékelt röviden Tóth-Kása Sándor elnök. A sportvezető hozzátette, jó előjelekkel várják a tavaszi folytatást.

– A lehető legjobb úton haladnak a srácok a céljaink elérése felé. Többször arattunk nagy gólarányú győzelmeket, de voltak izzadtságszagú mérkőzések is. Ha ezt a pozitív hozzáállást, akaratot és küzdeni tudást fogjuk látni a tavaszi folytatásban is, akkor a feljutási céljaink megvalósulnak – fejtette ki véleményét Csizmadia Imre ügyvezető.

A Rákóczi tavasszal kivívhatja a feljutást (Archív fotó)

Kvasznovszky József szakmai oldalról értékelt.

– Nagyon jó őszi szezonon vagyunk túl, hiszen a vesztett pontokat tekintve az első helyen állunk, de ehhez hozni kell az elmaradt Lőkösháza elleni mérkőzést. (Amennyiben a szövetség újrajátszást rendel el – a szerk.). Ha egyénileg kellene kiemelnem valakit, akkor elsősorban a kapusaink egyenletes teljesítményét emelném ki, mellettük megemlíteném Buczku Dominik, Elekes Károly és Kánya Péter játékát. A góllövőlista 2. helyén álló Dudás Patrik 18 gólja önmagáért beszél, kiemelkedő szerepet játszott a jó csapatszereplésben. Csalódott csupán az utolsó fordulóbeli újkígyósi vereség miatt lehetek, hiszen ellenfelünk csupán kétszer-háromszor jött át a térfelünkre, mi pedig helyzetek sokaságát, köztük egy büntetőt is kihagytunk – értékelt az edző.

A szakember elmondta még, hogy a csapat heti egy edzés erejéig mozgásban marad, illetve a játékosok különböző teremtornákon vesznek részt, majd január elején kezdik meg a közös munkát a tavaszi folytatásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.