- hirdetés -

Adventváró Jótékonysági Hangversenyt rendeztek a Petőfi Művelődési Központban (PMK), december 14-én. A koncert kedvezményezettje a Vadvirág Esély Klub volt.

Este hat órára megtelt a PMK koncertterme a jótékonysági hangversenyre érkezőkkel. Az eseményt az aventista egyház orosházi közössége és Pörneki Attila hívta életre.

– Ez egy különleges alkalom. Az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány helyi munkatársaival egy koncertet szerveztünk a Vadvirág Esély Klub támogatására. Ennek előkészületei már régóta folytak, a fellépők már hetek óta gyakoroltak – fogalmazott Sitkei Zoltán az ADRA Adventista Fejlesztési és Segélyalapítvány ügyvezető igazgatója.

Kiemelte, fontos, hogy legyenek olyan célok, amelyek megmozgatják az ebereket, valamint, hogy helyi törekvéseket támogassanak.

– Az orosháziaknak lényeges, ami itt történik. Ezeket az ügyeket pedig fontos támogatni és felhívni az emberek figyelmét, hogy vannak olyan dolgok a városban, amelyekkel nem biztos, hogy nap mint nap találkoznak, azonban lényegesek. Ez egy olyan alkalom, amikor figyelmünket a Vadvirág Esély Klub kiemelkedő munkájára fordíthatjuk.

Az esten elsőként a Kodály Zoltán Gyermekkórus varázsolt meghitt hangulatot. Őket a Szarvasi Kamarazenekar követte, melynek koncertmestere Vas István volt, majd az esemény a Békés-Csongrád Megyei Advent Kórus ünnepi műsorával folytatódott. A résztvevők Pörneki Anikó és Rajki Ferencné szólóelőadását is meghallgathatták, illetve Bicskei Róbert, adventista lelkész ünnepi gondolataival is gazdagodhattak.

Pörneki Attila, az orosházi Kodály Zoltán Gyermekkórus és a Békés-Csongrád Megyei Advent Kórus karnagya elmondta, az estére színes programmal készültek.

– A kórusok az adventtel és az ünnepvárással kapcsolatos művekkel lépnek a közönség elé. A jótékonyság nagyon jó dolog, jó látni, hogy ennyi embert összehoz, a mai esten több mint kétszázan hangolódunk közösen az ünnepre – ismertette Pöneki Attila.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója elmondta, a Vadvirág Esély Klub először kapott ilyen lehetőséget az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítványtól.

– Ez az este nemcsak a jótékonyságról szólt, hanem arról is, hogy meghitt hangulatban készülhessünk az ünnepre. A hangverseny felejthetetlen élményt nyújtott minden résztvevő számára – mondta. Hozzátette, nagyon meglepődtek, mikor megtudták, hogy a Vadvirág Esély Klub az Adventista alapítvány támogatásában részesül, azonban nagyon örültek, hogy gondoltak rájuk, hiszen a Vadvirágos fiatalok is részei Orosháza életének.

Az ingyenes eseményen a résztvevők az székeken elhelyezett borítékokba tetszőleges összeget helyezhettek el, amelyet a hangverseny végén a szervezők átnyújtottak a Vadvirág Esélyklub számára.

Bogárné Kiss Ildikótól, az Egységes Szociális Központ igazgatójától megtudtuk, az eseményen több, mint 190.000 forint gyűlt össze.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.