- hirdetés -

Átlátható politikát szeretne az orosházi lakosok bevonásával – ez az egyik kiemelt célja Sebők Éva, újdonsült önkormányzati képviselőnek a következő öt évben.

Sebők Éva Orosházán nőtt fel, jelenleg is a városban él. A Szegedi Tudományegyetemen végzett munkaügyi és társadalombiztosítási szakemberként, az előző 12 évben ezen a területen dolgozott. Még mindig tanul, levelezőn a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi hallgatója. Elmesélte, családja sosem volt igazán politikailag aktív, de a közösségi életben szívesen részt vállaltak.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Öt-hat éves koromban a karácsonyi mise után sétáltunk haza a Csabai utcai otthonunkba nagymamámmal, de elesett és eltört a lába. Akkor földes út volt és a csatorna sem volt bevezetve, a mentő nem tudott bejönni hozzá. Ez indította el a családban, hogy tegyen a kövezett utcáért és csatornázásért. Házról házra jártunk az ügy érdekében, édesanyámat én is elkísértem. Felnőtt koromra ez a közösségi élmény beérett – emlékezett vissza.

Szüleihez hasonlóan nem tervezte, hogy aktívan politizálni fog, de mint mondta az országos politika miatt úgy érezte tennie kell azért, hogy az ország az általa elképzelt irányba haladjon. Eleinte a háttérben munkálkodott, majd a Momentum megalakulása után nem sokkal csatlakozott a párthoz, ahol a családtámogatási koncepciójuk megalkotásában vállalt szerepet.

A tavaly áprilisi országgyűlési választás előtt érkezett a felkérés, hogy arccal és névvel is lépjen előre. Mint mondta ez egy nagyon nehéz és véglegesnek tűnő döntés volt, mert meglátása szerint nehéz visszatérni később a civil életbe. Majd október 13-án a Közösen Orosháza Városáért Mozgalom jelöltjeként az ötös számú választókerületben megválasztották egyéni képviselőnek. Elmondta, hogy az ott élők többek között a parkolási helyzetet kifogásolták, de leginkább gazdátlannak érezték a kerületet.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Ezen szeretnék változtatni. Jelenleg is azon dolgozom, hogy kialakítsak egy olyan rendszert, ami elősegíti a kommunikációt a körzetemben élőkkel. Az egyik fontos célom, hogy ne a helyiek feje felett döntsön a testület, átláthatóbb politikára van szükség. Közelebb szeretném hozni az orosháziakat az önkormányzati munkához – vázolta elképzeléseit, hozzátéve, a következő öt évben a város fejlődését szolgáló szakmai kérdésekben együttműködő és konstruktív lesz, de fontos politikai vitáknál határozottan fog kiállni álláspontja mellett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.