- hirdetés -

Januárban, az új évben sem marad el a hagyományosan megye I-es focicsapatok részvételével Kondoroson lebonyolított teremlabdarúgó-bajnokság. 2020-ban azonban a helyszín, a lebonyolítás és az elnevezés terén is számos érdekességet tartogat az esemény, amely jövő évtől Oros Ablak – Békés Megyei Teremkupaként kerül a naptárba.

A legszembetűnőbb változás az eddig lebonyolított rendezvényekhez képest, hogy az alacsonyabb osztályokban szereplő csapatok is bekapcsolódhatnak a küzdelmekbe. Így összesen 32 együttes kezdi meg a tornát. A szervezők, a megye I-es alakulatokat kiemelve nyolc darab négyfős csoportba sorsolták a mezőnyt.

Így többé-kevésbé területi elven, a résztvevők január 4-én Szeghalmon, január 5-én Gyomaendrődön, míg január 11-én Orosházán vívják meg selejtező mérkőzéseiket. A csoportokon belüli sorrendet a körmérkőzések döntik el, ennek alapján a legjobbak a nyolcas döntőbe jutnak, melynek január 12-én az Eötvös-csarnok ad majd otthont.

A sorsolás pillanatai (Fotó: bmsextra)

A sorsolási procedúrát a finálé házigazdájának szerepét felvállaló csapat, azaz az OMTK-ULE irodájában rendezték meg a klub vezetőinek és edzőinek aktív részvételével. Tóth-Kása Sándor elnök, Csizmadia Imre ügyvezető, valamint Buza Barnabás és Kvasznovszky József edzők húzták ki a csapatokat, a csoportok kialakításával pedig a különböző helyszínek menetrendje is összeállt.

A kiemelésnél és beosztásnál fellépő előzetes kéréseket figyelembe alakult ki a csoportbeosztás. A január 11-i, Orosházán rendezett fordulóban az OMTK-Rákóczi csapata az F-csoportba kapott besorolást, ellenfelei a Nagyszénás, a Csorvás és a Gádoros lesznek. Az OMTK-ULE a H-csoportba került, ők a Pusztaföldvár, a Tótkomlós és a Csanádapáca ellen lépnek pályára a csoportküzdelmek során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.