- hirdetés -

Az Orosháza Úszó Egyesület tagja, Bogár Viktória immár negyedik alkalommal vehette át a „Békés Megye Úszó Bajnoka” címet. A fiatal tehetség, mottóját mindig szem előtt tartva ússza a kilométeres távokat miszerint: a kemény munka mindig kifizetődik.

A Békés Megyei Úszószövetség minden évben kiírja a megyebajnokságot, amely általában 10 fordulóból áll, és minden fordulót más-más úszómedencével rendelkező város rendez.

Viktória négy éves kora óta úszik. Öt éves korában csatlakozott az Orosháza Úszó Egyesületbe, ahol Duszka-Selmeczi Edit volt edzője.
– Editke néni „szárnyai alatt” kétszer lettem megyebajnok, illetve egyszer megye bajnoki második. Három éve kerültem át a „versenyzők csoportjába˝, ahol Schmidt Jenő lett az edzőm. Jenő bácsinál most lettem másodjára megye bajnok – fogalmazott Bogár Viktória. Elmondta, iskolai időszakban heti öt-hat úszó, és két tornatermi, míg a nyári szünetben 10-11 edzése van.

Gyopárosfürdő szeptember közepén bezár, így ebben az időszakban Tótkomlóson, illetve Nagyszénáson edzenek az egyesület tagjai. Azonban az őszi szezon indulásakor Schmidt Jenő még Gyopárosfürdőn tartja a szárazföldi edzéseket.

Iskola, edzés és barátság

– Az edzéseken kialakulnak barátságok és az egészséges rivalizálás is jó hatással van a felkészülésre.Versenyeken biztatjuk egymást és együtt örülünk a másik sikerének – mondta az úszó. Kiemelte, családjának és edzőjének köszönhet mindent, aki az idén rajta kívül még Papp Vivien, Antal András és Torda György csapattársával ért el nevezési szintet az Országos Bajnokságokon.

Bogár Viktória (j) öt éves kora óta tagja az Orosháza Úszó Egyesületnek (Fotó: egyesület)

Bogár Viktória a tavalyi országos harmadik helyezése után, idén két versenyszámban is negyedik lett az országos bajnokságon.
– A döntőbe az előfutamokon megúszott időeredmények alapján kerül be a legjobb nyolc idővel rendelkező úszó. Én mindkét számban a 6. idővel kerültem be a döntőbe, jelentősen megjavítva az addigi legjobb időeredményemet, melyeket a döntőben újra megjavítottam. A döntős időeredményeimmel a Magyar Úszószövetség országos ranglistájának a harmadik helyére jutottam fel – sorolta.

A Jövő Bajnokai program

A Jövő bajnokai programban az ország legeredményesebb versenyzői jutnak be. A versenyzők mindegyike országos döntőbe került, illetve az országos ranglista élmezőnyében van.
– Kilenc régióra van osztva országunk, én a dél-alföldi régió tagja vagyok. Nagyon hasznos program, minden hónapban van találkozó, ahol különböző események valósulnak meg. Többek között, táplálkozási tanácsadáson, technikajavításon és többnapos edzőtáborban is részt vehetünk, emellett olimpikonokkal is találkozhatunk például Kenderesi Tamással vagy Kapás Boglárkával is.

Bogár Viktória hangsúlyozta, célja, hogy tovább folytassa a sportot, egészségtudatosan és eredményesen éljen. Igyekszik mindig 100 százalékosan teljesíteni, illetve a lehetőségeihez mérten a legjobb eredményeket elérni a hazai és nemzetközi versenyeken. Zárásként a fiatal tehetség úgy fogalmazott, mottója, amit Hosszú Katinka írt a pólójára:”A kemény munka mindig kifizetődik.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.