In memoriam Forman Istvánné

- hirdetés -

„Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!”
(Zsoltárok 73:26)

Őszinte megrendüléssel tudatjuk, hogy 2019. december 9-én eltávozott közülünk Forman Istvánné, Emike néni.

Nagy Emília Terézia 1944. május 15-én született Nagy Sámuel András matematika- fizika szakos tanár és Horváth Emília Terézia tanítónő második gyermekeként. Testvérei Nagy Sándor, Nagy Éva és Horváth Erzsébet.

Általános iskolás korában szinte minden iskolát megjárt, mert ”katolikussága miatt” évenként intézményt kellett váltania, végül az I. sz. Általános Iskolában fejezte be a nyolcadik osztályt, majd a Táncsics Mihály Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 1962-ben jeles érettségivel jelentkezett a szegedi egyetem biológia-kémia szakára. 5 éves egyetemi élete meghatározó volt a számára, leginkább a laborgyakorlatok, amit egész pályája alatt nagyon szeretett. 1967-ben jó minősítéssel államvizsgázott.
1968-2004-ig a Táncsics Mihály Gimnáziumban tanított biológiát és kémiát egyaránt. Az évek alatt folyamatosan tevékenykedett osztályfőnökként.

1985- 1992- ig Megyei Szaktanácsadó volt biológiából, ’90-től kémiából is. Mindvégig arra törekedett, hogy kollégáit segítse, ha kell tanácsokkal-, segédanyagokkal egyaránt.

Részt vett a MOZAIK munkafüzet és feladatgyűjteményt készítőprogramjában szegedi, miskolci, pécsi és pesti szaktársakkal karöltve.

1993–97-ig elvégezte a katolikus hittanári szakot. 1991-ben megkapta a Táncsics- díjat, amit az elismerései közül a legtöbbre értékelt, mert a munkatársai és a diákok szavazata alapján ítélték oda a számára.
Nyugdíjazását nehezen viselte, de tudását magántanítványoknak és az unokáinak mindig igyekezett átadni.

1968-ban kötött házasságot Formann Istvánnal, akitől két gyermeke született: 1969-ben Balázs György, 1974-ben Blanka Zsuzsanna. Balázstól három fiú unokája, Blankától két lány és egy fiú unokája született.

Betegségére egy évvel ezelőtt került fény. A műtétek, kezelések és a rehabilitáció ideje alatt mindvégig szerető családja vette körül. 2019. december 9-én hónapokon át tartó súlyos betegség után adta vissza lelkét Teremtőjének.

Fájó szívvel búcsúznak tőle egykori diákjai, munkatársai, barátai és a Szerető Család.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.