- hirdetés -

Balatonfüredre utazott november 6-án az Orosházi FKSE-Linamar csapata. Az utolsó előtti őszi szezonban lejátszott bajnokijukon végül nyolcgólos vereséget szenvedtek a kézilabdázók.

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 37-29 (19-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 500 néző. V.: Paska, Vastag.
Balatonfüred: Bősz – P. Rodríguez 7, Máthé 2, Kemény 1, Németh B. 3, Szöllősi B. 4 (1), Bóka 4. Cs.: Andó (kapus), Varga M. 3, Sinkel 2, Topic 6, Jiménez 5, Vajda H., Déber, Stevanovic, Ág. Vezetőedző: Csoknyai István.
Orosháza: Busa – Kiss A. 2, Mrsulja 4, Orjonikidze 7, Buinenko, Kancel, Ambrus. Cs.: Herjeczki (kapus), Döme 3, Slavuljica 6, Németh L. 4 (4), Molnár G., Bella 2, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások:
4, ill. 16 perc+Buinenko a 42. percben kizárva.
Hétméteresek:
4/1, ill. 4/4.

Az OFKSE grúz légiósa Teimuraz Orjonikidze szerezte a mérkőzés első gólját, melyre gyorsan jött a balatonfüredi válasz. A hazája válogatottjába is meghívót kapó Orjonikidze viszont lendületesen kezdett, az ötödik perc után még 1-2-es orosházi vezetést mutatott az eredményjelző. Ekkor vezetett utoljára az orosházi csapat, ettől kezdve a Balaton-partiak akarata érvényesült.

Gyorsan megfordították a mérkőzést, a 15. percben már ők vezettek 10-4 arányban. A 6-7 gólos különbség a félidőre is állandósult az első játékrészt 19-12-vel zárták a csapatok. A második félidőt ismét lendületesen kezdte az Orosháza. A csapatkapitány, Németh László, valamint a délszláv légiósok, Savo Slavuljica és Igor Mrsulja voltak eredményesek, négy gólra csökkentve a különbséget.

Ezt követően azonban a stabilan felsőházi, negyedik helyen álló fürediek is megtalálták az első félidőben mutatott formájukat, 5-6 gólos különbséget kialakítva tartották meg az előnyüket. Negyed órával a vége előtt Németh László újabb hétméteresével módosult 26-21-re az állás.

Az utolsó 15 percben gólgazdag pillanatoknak lehettek tanúi a mérkőzésre kilátogató szurkolók, ahol a hazaiak nem adtak esélyt az orosházi játékosoknak a feljebb zárkózásra. Így hiába szerzett 7 gólt Orjonikidze, a Balatonfüred 37-29-es győzelemmel tartotta otthon a két pontot, a mérkőzés utolsó góljával a fürediek balszélsője, Bóka Bendegúz állította be a végeredményt.

Ratko Djurkovic vezetőedző elmondta, ezúttal a jobb csapat nyert, mostantól a következő fordulóra koncentrálnak. Erre december 15-én lesz lehetőségük, utolsó 2019-ben vívott mérkőzésüket a közvetlen riválisuknak számító Budakalász ellen vívják az Eötvös-csarnokban.

Kiemelt kép forrása: Pesthy Márton – Veszprém Megyei Napló

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.