- hirdetés -

A főtéri adventi házikó ablakai kincset rejtenek. No és a trükk az egészben, hogy nem is csak akkorát, amekkora látszatra beléjük fér. De hisz tudjuk, a karácsony a csodákról, a varázslatról szól. Az első ablakot az Ifjúság utcai ovisok nyithatták ki vasárnap délután.

Tavaly már kiderült, hogy abból a kis ablakból akár egy szánkó is kikukucskálhat. No nem azon az apró lyukon keresztül, hanem a házikó hátuljából. De ez már nem is fontos. A lényeg csupán az az öröm, ami a kisgyermekek arcán ilyenkor látható. December 1-jén, advent első vasárnapján az Ifjúság Úti Óvoda egyik csoportja nyithatta ki a bűvös ablakot. Megtapasztalhatták, hogy akár egy egész színházterem beférhet egy olyan pici helyre.

Benkő Ferenc, a Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, ebben az évben már ötödik alkalommal valósult meg az adventi kalendárium felállítása. A korábbi években a Jövő Építők TDM kezdeményezésére helyezték el az adventi naptárat, idéntől viszont a Városüzemeltetés patronálja és valósítja meg az ablaknyitogatást.

– Ebben az évben 7 óvoda 23 csoportja és 478 gyermeke kap különféle ajándékokat, kézműves foglalkozásokhoz szóló invitációt és képességfejlesztő játékokat a felajánlóktól – tette hozzá Benkő Ferenc.

Fotó: Rosta Tibor

Élményt ajándékoztak

Az első alkalommal a Petőfi Művelődési Központ ajándéka várta a kicsiket. Ambruzs-Szabó Orsolya, az intézmény művelődésszervezője örömét fejezte ki, amiért a PMK orosházi csapata idén is hozzájárulhatott a gyerekek még örömtelibb ünnepvásárához.

– Színházjegyeket ajánlottunk fel a Micimackó bérlet soron következő előadására. A gyerekek a Szépség és a Szörnyeteg című darabot láthatják a VSG Táncszínház előadásában. Bízunk benne, hogy az Ifjúság utcai óvoda kicsijei és nagyjai egyaránt örömmel fognak hozzánk ellátogatni – mondta el a művelődésszervező.

Fotó: Rosta Tibor

A kulturális központ meglepetése mellett az evangélikus egyház ajándékai is ott lapultak a házikóban. Volt köztük színes papír, sokféle ceruza, ragasztó, írólap, hegyező, festék és zsírkréta is.

– A gyerekek boldogan és izgatottan keresték az 1-es számot. Mind szülők, mind gyerekek nagyon örülünk az ajándékoknak. Most az ünnepek közeledtével a tárgyi ajándékokból szép díszeket készíthetnek majd a kicsik az óvó nénikkel, a színházi előadásra pedig nagy örömmel fognak elmenni, hisz maradandó élménnyel gazdagodnak – mondta el Szikoráné Pogonyi Ilona, az óvoda szülői munkaközösségének tagja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.